Цар Лъв

The Lion King

САЩ | 2019г | 129 минути | 3D , 4D , IMAX , Анимация , Драма , Приключенски , Семеен
- 8.1/10

За филма

В разпространение от: 17.07.2019
Премиера в България: 19.07.2019
Производител: Fairview Entertainment, Walt Disney Pictures
Разпространител: Форум Филм България

Игрален филм с компютърна анимация, римейк на едноименния анимационен филм от 1994 г. Любимият на много поколения анимационен филм се връща за нов живот, с ново очарование и нов почерк, но с все същото чудовищно великолепие.

Лъвската скала е символ на царственост и благородно потекло. Дали малкият Симба ще поеме царския трон на баща си, уважавания от всички Муфаса, и дали завистта и злобата у разочарования Скар ще победят пред справедливостта и естствения кръговрат на живота? Тимон и Пумба, прекрасната Нала (Бионсей), ехидните хиени и атрактивният Зазу са част от героите, а развръзката ще ни остави без дъх.

Филмът представя необятната африканска савана, приютила царството на животните в момент, в който кръговратът на живота се случва в хармония и справедливост. Раждането на малкия Симба, наследник на великия цар Муфаса, е повод за радост и почит от всички обитатели, но не и за злия брат на Муфаса – Скар. Плановете му за владение на Лъвската скала са провалени и е време една история за лоялност, съперничество и власт да бъде разказана искрено и гръмко, така че цялата савана да я чуе.

Тимон и Пумба са най-верните приятели на Симба и негово вдъхновение с неостаряващото „хакуна матата“ кредо. С неотлъчната си подкрепа те му помагат да върви по пътя към неговото съзряване, за да може да приеме съдбата си на цар и обединител. Време е битката да започне и единственият цар да заеме мястото, което му принадлежи по право.

(субтитриран и дублиран на български език)
Малките Симба и Нала са озвучени от Максим Ялнъзов и Калина Асенова.

Кастинг

Режисьор: Джон Фавро
В ролите: Доналд Главър, Сет Роугън, Били Айкнър, Джеймс Ърл Джоунс, Чиуетел Еджиофор, Алфри Уудард, Бионсей, Джон Оливър
Сценарист: Джеф Нейтънсън
Продуценти: Джон Фавро, Карен Гилкрист, Джефри Силвър
Музика: Ханс Зимър
Озвучен на български от: Георги Тодоров, Здравко Димитров, Петя Миладинова, Кристина Кокорска, Максим Ялнъзов, Калина Асенова
Оператор: Калеб Дешанел
Copyright © 2019 Dir.bg.