Смъртта може да почака

No Time to Die

Великобритания, САЩ | 2021г | 163 минути | 3D , 4DX , IMAX , Екшън , Криминален , Приключенски , Трилър | Официален сайт
- 7.9/10

За филма

В разпространение от: 30.09.2021
Премиера в България: 01.10.2021
Производител: MGM, Eon Productions, Danjaq, Universal Pictures
Разпространител: Форум Филм България
Награди и номинации: Награда (за песен - Били Айлиш и Финиъс О'Конъл) и 2 номинации Оскар 2022 г.
Награда (за монтаж) и 4 номинации БАФТА 2022
Награда (за песен) Златен глобус 2022

25-и филм за героя Джеймс Бонд (a.k.a. "Bond 25")

Бонд (Даниел Крейг) се е оттеглил от активна служба и се наслаждава на спокоен живот в Ямайка, но това е за кратко - старият му приятел Феликс Лайтър (Джефри Райт) от ЦРУ го търси за помощ. Мисията да спасят отвлечен учен се оказва доста по-коварна от очакваното, хвърляйки Бонд по следите на мистериозния злодей Сафин (Рами Малек), който държи в ръцете си опасна нова технология с потенциал да изтреби милиони хора.

Сафин търси отмъщение и жадува за Маделин Суон (Леа Сейду) – първата жена, която Бонд си е позволил да обича истински след смъртта на Веспър Линд и която крие не по-малко опасни тайни. Сафин смята себе си за герой, не много по-различен от Джеймс Бонд и това, което иска и е готов да направи, го превръща в наистина зловещ персонаж. Сафин е противник, срещу какъвто Бонд не се е изправял досега и за да оцелее, легендарният агент трябва да се адаптира и да намери нов начин да се справи със ситуацията, а прякото съревнование между двамата ще бъде едно от най-драматичните и експлозивни в поредицата.

Ще има ли сили и този път агент 007 да спаси света сам или трябва да приеме, че е време да получи помощ от следващото поколение? Какво се случва, когато трябва да се изправиш лице в лице с ужасяваща тайна и най-безпощадния си враг? И подготвени ли сме за края?

Зрелищен екшън, забележителни локации, иновативни джаджи, изискан стил... дълбока и драматична история, която е достоен завършек на арката на Джеймс Бонд на Даниел Крейг, започнала с хита "Казино Роял" (2006).

Снимките са осъществени през април-октомври 2019 г. на множество локации (Великобритания, Норвегия, Италия, Ямайка, Фарьорски острови).

Кастинг

Режисьор: Кари Фукунага
В ролите: Даниел Крейг, Рами Малек, Бен Уишоу, Наоми Харис, Рори Киниър, Леа Сейду, Рейф Файнс, Ана де Армас, Били Магнюсън, Джефри Райт, Кристоф Валц, Лашана Линч, Дейвид Денсик, Дали Бенсала
Сценаристи: Нийл Първис, Робърт Уейд, Кари Фукунага, Скот Бърнс, Фийби Уолър-Бридж
Продуценти: Барбара Броколи, Майкъл Уилсън
Музика: Ханс Зимър
По книгата на: Иън Флеминг
Оператор: Линус Сандгрен
Copyright © 2024 Dir.bg.