Шведските крале

Swedish Kings

България | 1968г | 87 минути | Драма , Комедия , Семеен | Официален сайт
- 0/10

За филма

В разпространение от: 01.02.1968
Премиера в България: 01.02.1968
Производител: Студия за игрални филми "София"
Разпространител: Бълтарска кинематография

(черно-бял)
По едноименната повест на на Николай Никифоров.

Поради честите отсъствия от дома, бригадирът Горан (Евстати Стратев) не може да участва пълноценно във възпитанието на децата си. Младата и красива жена на Благо (Асен Георгиев и Цветана Манева) не може да се примири със самотата и търси топлина извън семейството. А Спас (Кирил Господинов), строителен работник, решава да си вземе отпуска и да замине на море - с надежда много да се забавлява в луксозен хотел, да си поживее “като шведските крале”. Но в скъпия курорт, за който толкова е мечтал, не се чувства комфортно - изолиран и самотен е, въпреки че пръска безогледно парите си. Пъстрият и шумен свят го посреща без интерес. Колкото и да се опитва да се държи “на ниво”, Спас изпада в смешни, а често пъти и в жалки ситуации.

Красивите жени и скъпите заведения остават недостъпни. За съжаление той умее само едно - да работи… Постепенно започва да разбира, че това, което му се е струвало примамливо, е само лъскава фасада, а истинският живот и радост са сред момчетата в бригадата, където всички го очакват. След серия трагикомични случки, Спас прекъсва отпуската си и се връща на строежа при своите.

Кастинг

Режисьор: Людмил Кирков
В ролите: Кирил Господинов, Константин Коцев, Михаил Ботевски, Хиндо Касимов, Цветана Манева, Евстати Стратев, Асен Георгиев
Сценарист: Николай Никифоров
Продуцент: Вълчо Драганов
Музика: Борис Карадимчев
По книгата на: Николай Никифоров
Оператор: Атанас Тасев
Copyright © 2024 Dir.bg.