Невероятния живот на Енцо

The Art of Racing in the Rain

САЩ | 2019г | 109 минути | Драма , Комедия | Официален сайт
- 10/10

За филма

В разпространение от: 07.08.2019
Производител: Original Film, Starbucks Entertainment, Universal Pictures, 20th Century Fox
Разпространител: Александра Филмс

По едноименния роман ("Изкуството да се състезаваш в дъжда", 2008 г., прев. издателство "Прозорец" 2014 г.) на американския писател и продуцент Гарт Стайн.
Едно куче ще ни научи какво е да бъдеш човек.

Мъдрото старо куче Ензо Суифт (с гласа на Кевин Костнър) споделя житейските си уроци, научени от собственика му Дени Суифт (Майло Вентимиля) - обещаващ автомобилен състезател. Този опит на Ензо го е подготвил да защити семейството, когато то е имало най-голяма нужда.

Ензо знае, че е различен от другите кучета. Философ с почти човешка душа, той се е самообразовал с гледане на телевизия и внимателно слушане на думите на господаря си Дени. Благодарение на Дени, чувствителният Ензо познава в дълбочина човешкия живот и разбира, че в него - както в състезанията - не всичко опира до бързината. Като използва техниките, необходими на пистата, всеки може успешно да се справи с предизвикателствата по пътя си.

Ензо описва всичко, през което са преминали той и неговите стопани – жертвите, които Дени е правил, за да успее в професията си, неочакваната загуба на съпругата му Ийв, тригодишната битка за попечителството над дъщеря им Зоуи (Райън Кийра Армстронг), която Дени води с тъстовете. Накрая, въпреки ограниченията, наложени от кучешката му природа, Ензо успява геройски да запази своето семейство и не се отказва от мечтата: Дени да стане шампион със Зоуи до себе си.

Снимките са осъществени в Канада през април-юли 2018 г.

Кастинг

Режисьор: Саймън Къртис
В ролите: Майло Вентимиля, Аманда Сайфред, Гари Коул, Кати Бейкър, Ал Сапиенза, Мартин Донован, Райън Кийра Армстронг
Сценарист: Марк Бомбак
Продуценти: Джоуни Бърстийн, Патрик Демпси, Таня Ландау, Нийл Мориц
Музика: Фолкер Бертелман, Дъстин О'Халоран
По книгата на: Гарт Стайн
Оператор: Рос Емъри
Copyright © 2024 Dir.bg.