Виза за океана

Visa for the Ocean

България | 1975г | 81 минути | Драма , Романтичен | Официален сайт
- 0/10

За филма

В разпространение от: 11.04.1975
Премиера в България: 11.04.1975
Производител: Бояна филм
Разпространител: Филмотечно кино Одеон

Моряците от екипажа на българския хладилен кораб "Слънчев бряг", който е на котва в пристанището на Лас Палмас, Канарските острови, имат възможност да прекарат няколко часа почивка на сушата. Но една не много приятна новина за промяна на курса предизвиква недоволството на моряците. Те свързват тази новина с шеф-механика Никола Мавров (Антон Горчев). Той настоява корабът да вземе курс към Лагос, Нигерия без почивка.

Назрява конфликт. Капитанът на кораба (Георги Стоянов), стар и изпитан другар на Мавров, разбира че зад решението на шеф-механика се крие дълбока и сериозна причина: една човешка драма, свързана със съдбата на двама души - на този дългогодишен моряк и на неговата жена, която го очаква на брега в Лагос. Люба (Силвия Рангелова), самостоятелната и амбициозна съпруга на Мавров, не желае повече да живее в непрекъснато очакване. Срещата им разкрива трупаните с години недомлъвки и противоречия. Но и двамата остават верни на себе си - Мавров на своята привързаност към морската професия, а Люба на нестихващия си стремеж към щастие, в което няма място за компромис. Една любов си отива...

Моряците отново са на път. Сред тях настъпва онова мъжко разбиране, което определя делника им сред морето. И навярно всеки от тях се досеща за драмата на шеф-механика, за загубата на личното щастие, което остава на брега.

Кастинг

Режисьор: Лада Бояджиева
В ролите: Антон Горчев, Силвия Рангелова, Кирил Господинов, Георги Стоянов, Рашко Младенов, Васил Попилиев
Сценарист: Емил Марков
Продуцент: Никола Велев
Музика: Георги Генков
Оператор: Виктор Чичов
Copyright © 2024 Dir.bg.