Доказано жив

Proof of Life

САЩ | 2000г | 135 минути | Драма , Екшън , Трилър | Официален сайт
- 5.9/10

За филма

В разпространение от: 08.12.2000
Премиера на видео: 29.08.2001
Производител: Warner Bros.
Разпространител: Александра филмс
Разпространител DVD: Александра видео

Вдъхновен от статията за отвличания "Adventures in the Ransom Trade" (сп. Венити Феър) на американския журналист Уилям Прокнау и от биографичната книга "The Long March To Freedom" на
на похитения Томас Харгроув.

"Поравно напрегнат трилър и (не)реализирана любовна история.." –Time.

Филмът е заснет в Еквадор, но действието се развива в измислена южноамериканска държава.
3 милиона долара е откупът, искан от похитителите за Питър Боуман (Дейвид Морс) - американски инженер, който работи към филиала на голяма нефтена компания. Обречен на мъки в дивите планински райони на южноамериканска държава, единствената му надежда и опора в тези мигове е снимката на съпругата му Алис.

Тя се среща с Тери Торн (Ръсел Кроу) - бивш военен, а сега експерт по връщане на заложници в международна организация, занимаваща се с отвличания и откупи. Тери е нает от компанията на Питър да преговаря за освобождаването му, ала когато тя фалира, на него не му остава нищо друго, освен да се оттегли от случая.

Връзката между Алис и Тери, която в началото е основана единствено на респект и бизнес, се превръща в емоционална и задълбочаваща се привързаност един към друг. Режисьорът Тейлър Хакфорд ("Адвокат на дявола") умело затяга емоционалния обръч около Алис и Тери, докато те преговарят с престъпниците… и се борят с все по-силните чувства, които бушуват в душите им.

В стила на класическия любовен триъгълник, с майсторски поднесен екшън, лентата е доказателство, че романтичният трилър е убедително жив. Наситената с експлодиращо напрежение и скрити страсти история е определена като един от десетте силни филми на годината от сп. “Тайм”.

Кастинг

Режисьор: Тейлър Хакфорд
В ролите: Дейвид Карусо, Марио Санчес, Майкъл Кичън, Антъни Хийлд, Майкъл Бърн, Флора Мартинес, Ръсел Кроу, Диего Трухильо, Александър Балуев, Памела Рийд, Мег Райън, Дейвид Морс
Сценарист: Тони Гилрой
Продуценти: Чарлс Мълвехил, Тейлър Хакфорд
Музика: Дани Елфман
По книгата на: Томас Харгроув, Уилям Прокнау
Оператор: Славомир Идзяк
Copyright © 2024 Dir.bg.