Don't Look Up

- 10/10

За филма

В разпространение от: 08.12.2021
Производител: Bluegrass Films, Hyperobject Industries, Netflix

Историята на двама астрономи, които предприемат медийно турне, за да предупредят човечеството за наближаваща комета. Тя може да унищожи Земята.

Кейт Дибиаски (Дженифър Лорънс) е студентка по астрономия и заедно с професора й д-р Рандал Майнди (Леонардо ДиКаприо) забелязват комета с размерите на Хималаите и с орбита вътре в Слънчевата система. Нещо повече, курсът й е насочен директно към Земята. Но има и друг проблем: никой не се интересува от това.

Двамата се захващат с медиите, които ги взимат от офиса на безразличния президент Орлеан (Мерил Стрийп) и началника на кабинета й, подмазвача и неин син Джейсън (Джона Хил) чак до сутрешното шоу "Дейли Рип", водено от Бри и Джак (Кейт Бланшет и Тайлър Пери). На разположение имат само 6 месеца до сблъсъка с кометата и през това време трябва да се занимават с 24-часовия новинарски поток, да привличат вниманието на вманиачените по социалните медии - дейности, които се оказват доста комични... Какво трябва да стане, за да накарат хората просто да погледнат нагоре?

Снимките са осъществени през ноември 2020 - февруари 2021 г.

Свързани новини

Номинации за Оскар 2022

Кастинг

Режисьор: Адам Маккей
В ролите: Леонардо ДиКаприо, Дженифър Лорънс, Тимъти Шаламей, Джона Хил, Кейт Бланшет, Мерил Стрийп, Роб Морган, Мелани Лински, Рон Пърлман, Марк Райлънс, Тайлър Пери, Ариана Гранде, Химеш Пател, Пол Гилфойл
Сценарист: Адам Маккей
Продуценти: Адам Маккей, Кевин Месик
Музика: Никълъс Брител
Оператор: Линус Сандгрен
Copyright © 2024 Dir.bg.