Аватар: Природата на водата

Avatar: The Way of Water

- 8.5/10

За филма

В разпространение от: 14.12.2022
Премиера в България: 16.12.2022
Производител: 20th Century Studios, TSG Entertainment, Lightstorm Entertainment, Walt Disney
Разпространител: Форум Филм България

"Avatar 2":

Действието се развива 14 години след събитията в "Аватар" (2009). Джейк Съли (Сам Уърдингтън) живее щастливо заедно с Нейтири (Зоуи Салдана) и техните деца, но когато стара заплаха надвисва отново над планетата Пандора, двамата са принудени да напуснат дома си и да се отправят към различни региони на изобилстващата от живот луна и да търсят помощта на други ней‘ви племена.

Неприятностите обаче ги следват плътно по петите... Джейк и Нейтири преживяват трагедии и водят битки, за да останат живи и заедно да запазят семейството си.

Филмът ни разкрива невиждани до този момент фантастични кътчета от извънземната луна, изобилстваща от свързани помежду си невероятно красиви, но и опасни форми на живот. Една история в невероятната Пандора с епичен размах и революционна визия за един от най-пълнокръвните и всепоглъщащи киносветове, създавани някога на екран.

Снимките са осъществени през септември 2017 - ноември 2018, февруари-ноември 2019, февруари-март и юни-септември 2020 г. в Нова Зеландия и САЩ.

(дублиран и субтитриран на български език)

Кастинг

Режисьор: Джеймс Камерън
В ролите: Сам Уърдингтън, Зоуи Салдана, Сигорни Уивър, Стивън Ланг, Клиф Къртис, Джоуел Мур, Кейт Уинслет, Еди Фалко, Джовани Рибиси, Мишел Йео, Уна Чаплин, Джемейн Клемънт
Сценаристи: Джош Фридман, Джеймс Камерън
Продуценти: Джеймс Камерън, Джон Ландау
Музика: Саймън Франглен
Оператор: Ръсел Карпентър
Copyright © 2024 Dir.bg.