Колкото толкова

As Good as It Gets

САЩ | 1997г | 139 минути | Комедия , Драма
- 0/10

За филма

Световна премиера: 28.12.1997
Премиера в България: 13.03.1998
Премиера на DVD: 10.07.2008
Производител: Sony Pictures
Награди и номинации: 2 награди “Оскар”’97 - за главна мъжка роля на Джак Никълсън и главна женска роля на Хелън Хънт 3 награди “Златен глобус”’97 - за най-добра комедия,
мъжка комедийна роля на Джак Никълсън и женска комедийна роля на Хелън Хънт
Награди на Гилдията на филмовите актьори’97 за най-добри роли на Джак Никълсън и Хелън Хънт
5 номинации за “Оскар”’97 - за най-добър филм, поддържаща мъжка роля на Грег Киниър, оригинален сценарий, монтаж и оригинална музика към комедия
3 номинации за “Златен глобус” - за поддържаща мъжка роля на Грег Киниър,
режисура и сценарий

Мелвин Юдол (Джак Никълсън) е най-противоречивото човешко същество - автор на любовни романи с хаплив език, който страда от маниакално-натрапчиви страхове. Той никога не избягва сблъсъците и се гордее със способността си да обижда, отблъсква, отвращава и наранява хората. Жертвите му са случайни прицелът му - безразсъден.

Излезте от асансьора, в който се е качил минете от другата страна на улицата, по която върви. Трябва да го избягвате на всяка цена, но някои от жертвите просто не могат да му убегнат. Като част от неизменния му дневен режим, Мелвин консумира запушваща кръвоносните артерии закуска, състояща се от бекон, наденички и пържени яйца в едно близко кафе. Единствената сервитьорка, която може да издържи на саркастичните му тиради е Карол Конъли (Хелън Хънт) - самотна майка, която се труди, за да отгледа сина си, болен от хронична астма. Саймън Най (Грег Киниър) има нещастието да живее в съседство с апартамента на Мелвин в жилищната им сграда, намираща се в квартала Уест Вилидж в центъра на Манхатън.

Талантлив съвременен художник, Саймън в момента е любимецът на нюйоркския артистичен свят - достатъчна причина да си навлече словесния огън на Мелвин. Неговата хомосексуалност само налива допълнително масло в пожара от злобни реплики на писателя. Тези трима нюйоркчани - никой от които сякаш няма и най-малък шанс да намери щастието - внезапно откриват, че съдбите им се преплитат заради четвъртия сложен образ в картината - грозновато малко кученце на име Върдел (ролята се изпълнява от дебютантката в киното Джил).

за продажба

Кастинг

Режисьор: Джеймс Брукс
В ролите: Джак Никълсън, Грег Киниър, Хелън Хънт, Шърли Найт, Скийт Улрих, Куба Гудинг мл.
Сценаристи: Марк Андръс, Джеймс Брукс
Продуценти: Джеймс Брукс, Бриджит Джонсън, Кристи Зеа
Музика: Ханс Цимер
Монтаж: Ричард Маркс, Джон Бейли
Copyright © 2014 Dir.bg.