еКзистенЦ

eXistenZ

Канада, Франция, Великобритания | 1999г | 97 минути | Екшън , Фантастика , Хорър | Официален сайт
- 0/10

За филма

В разпространение от: 14.04.1999
Премиера на видео: 10.01.2000
Производител: Alliance Atlantis, Natural Nylon Entertainment, The Movie Network, Telefilm Canada
Награди и номинации: Берлин 1999 г. – “Сребърна мечка” за изключителен артистичен принос (Дейвид Кроненбърг) и номинация за Златна мечка

Играй играта.
Изживей играта.
Убий заради нея...

Дейвид Кроненбърг да пореден път засяга начините, по които новите технологии моделират и манипулират съзнанието на хората, убедени в превъзходството си над машините. Филмът е уникално съчетание на футуристичен трилър с елементи на научна фантастика, филм на ужасите и екшън.

Какво всъщност е “Екзистенц”? Според определението, дадено от Кроненбърг, това е система от игри, които се зареждат у хората и имат достъп до централната нервна система, транспортираща ги извън нашата действителност. И още нещо – всеки следващ път правилата на играта се променят в зависимост от индивидуалността на играча. Трябва да играеш, за да разбереш каква е целта на играта.

Действието се развива някъде в близко бъдеще, а създателите на игри се смятат за суперзвезди. Срещу Алегра Гелър (Дженифър Джейсън Лий) - създателка на “Екзистенц” и богинята сред събратята си – е направен опит за покушение. Спасява я Тед Пикул (Джуд Лоу). Убеждавайки Тед да се включи в играта, двамата се пренасят в един фантасмагоричен свят, където нашата действителност свършва - и започва “Екзистенц”.

Кастинг

Режисьор: Дейвид Кроненбърг
В ролите: Уилем Дефо, Кристофър Екълстън, Калъм Кийт Рени, Сара Поли, Дон Маккелар, Джуд Лоу, Дженифър Джейсън Лий, Иън Холм, Робърт Силвърман
Сценарист: Дейвид Кроненбърг
Продуценти: Дейвид Кроненбърг, Робърт Лантос, Андраш Хамори
Музика: Хауърд Шор
Оператор: Питър Сушицки
Copyright © 2024 Dir.bg.