Сиромашко лято

Indian Summer

България | 1973г | 79 минути | Драма , Комедия , Семеен | Официален сайт
- 0/10

За филма

В разпространение от: 22.06.1973
Премиера в България: 22.06.1973
Производител: Студия за игрални филми, творчески колектив "Младост"
Разпространител: Българска кинематография

Методи Рашков (Георги Парцалев) е пенсионирал се финансов ревизор. Малко по малко, семейството му го превръща едва ли не в домашна прислужница. Но той иска да има свободно време и за други занимания!

Рашков безропотно изпълнява всички задачи, поставени от снахата и сина му (Емилия Драгостинова и Милен Пенев), и постепенно ролята му в живота се свежда до функциите на една домакиня. За да запази достойнството си пред приятели и познати, той се оплита в лъжи и това го поставя в конфузни и смешни ситуации. Всичко постепенно се натрупва и взривът е неизбежен.

Поводът на избухването му е дребен, но с важни последици. Рашков напуска дома си и започва "безгрижен живот". Твърде скоро безделието му омръзва, започва да се чувства самотен и никому ненужен. Той се завръща у дома си, където радостно го посреща семейството, но в увеличен състав – родило се е второ внуче.

Прожекция на Киномания - София: ноември 2006 г.
Прожекция във филмотечно кино Одеон - София: 10.02.2019 г.

Кастинг

Режисьор: Милен Николов
В ролите: Георги Парцалев, Татяна Лолова, Иван Кондов, Ицхак Финци, Леда Тасева, Емилия Драгостинова, Милен Пенев, Евстати Стратев, Сашка Братанова, Лъчезар Стоянов, Кирчо Петров
Сценарист: братя Мормареви
Продуцент: Пенчо Димитров
Музика: Борис Карадимчев
Оператор: Румен Георгиев
Copyright © 2024 Dir.bg.