Хилари и Джаки

Hilary and Jackie

Великобритания | 1998г | 121 минути | Биографичен , Драма , Музикален | Официален сайт
- 9/10

За филма

В разпространение от: 30.12.1998
Премиера на видео: 02.10.2002
Производител: Intermedia Films

По книгата-мемоари "Гений в семейството" на Хилари и Пиер дю Пре, сестра и брат на челистката Жаклин дю Пре (1945 - 1987 г.), починала в Лондон от множествена склероза.

Сериозен филм по действителен случай, който ни запознава с живота на Хилари (Рейчъл Грифитс) и Жаклин (Емили Уотсън) дю Пре - две сестри, талантливи музикантки, развили се по съвършено различен начин.

Хилари е много надарена флейтистка, но истинският музикален гений е по-малката й сестра Джаки, която свири на чело. Тя добива международна известност и се омъжва за прочутия пианист и диригент Даниел Баренбойм.

Хилари от своя страна прекратява музикалната си кариера, създава прекрасно семейство с младежката си любов Кифър Финци (Дейвид Морисей) и отива с него и двете си деца да живее в красива къща в провинцията. Там години по-късно я намира Джаки, която вече е болна от множествена склероза, развела се е с диригента и е дошла при сестра си със странна молба - да поживее при нея нормален живот и да преспи със съпруга й.

Кастинг

Режисьор: Ананд Тъкър
В ролите: Рейчъл Грифитс, Дилиа Линдзи, Вернон Добчев, Бил Патерсън, Рупърт Пенри-Джоунс, Силиа Имри, Чарлз Данс, Джеймс Фрейн, Дейвид Морисей, Емили Уотсън
Сценарист: Франк Бойс
Продуценти: Никълъс Кент, Анди Патерсън
Музика: Барингтън Филонг
По книгата на: Хилари дю Пре, Пиер дю Пре
Оператор: Дейвид Джонсън
Copyright © 2024 Dir.bg.