Циркът на кошмарите: Чиракът на вампира

Cirque du Freak: The Vampire´s Assistant

САЩ | 2009г | 108 минути | Екшън , Приключенски , Фентъзи
- 10/10

За филма

В разпространение от: 22.10.2009
Премиера в България: 11.12.2009
Производител: Universal Pictures
Разпространител: Прооптики

По поредица книги "The Saga of Darren Shan" (12 книги, състоящи се от 4 трилогии) на английския писател Дарън О'Шонъси (известен като Дарън Шан). Първата книга от поредицата е "Циркът на кошмарите", 2000 г.

Историята проследява съдбата на тийнейджър, който неволно нарушава 200-годишно примирие между два вампирски клана. 3ахвърлен сред фантастичния свят на пиршества, изроди и гротескни нощни създания, момчето ще изостави безопасното си и отегчително съществуване, за да изпълни съдбата си насред едно място, пропито от кошмари.

16-годишният Дарън (Крис Масолия) е като повечето деца от предградията. Получава прилични оценки в училище и стои настрана от неприятностите. Но когато заедно с приятелите си се натъква на пътуващо шоу от изроди, момчето започва да се променя. Именно в този момент един вампир на име Лартън Крипсли (Джон С. Райли) го превръща в нещо кръвожадно. Току-що превърнал с в немъртъв, Дарън става чирак на вампира и се присъединява към пътуващото шоу на изродите, изпълнено с чудовищни създания от змийско момче, през човек-вълк и погребана жена (номинираната за "Оскар" Салма Хайек), та чак до гигантския човек-пистолет (номинирания за "Оскар" Кен Уатанабе).

Докато Дарън се учи да използва новопридобитите си сили в този мрачен свят, той се превръща в изключително ценна находка и за вампирите и за техните смъртоносни двойници.

Кастинг

Режисьор: Пол Уайц
В ролите: Уилем Дефо, Джейн Краковски, Рей Стивънсън, Кен Уатанабе, Крис Кели, Джош Хъчърсън, Салма Хайек, Джон Райли, Крис Масолия, Джесика Карлсън
Сценаристи: Браян Хелгеланд, Пол Уайц
Продуцент: Юън Лесли
Музика: Стивън Траск
По книгата на: Дарън Шан
Оператор: Джеймс Мюро
Copyright © 2024 Dir.bg.