Информаторът (2009)

The Informant!

- 10/10

За филма

В разпространение от: 18.09.2009
Премиера на DVD: 12.04.2010
Производител: Warner Bros. Pictures
Разпространител DVD: Audio Visual България

По едноименната документална книга (2000 г.) на американския журналист Кърт Айкенуолд. Изпълнителен продуцент - Джордж Клуни.

Филм за истинската история за най-високостоящия корпоративен служител в историята на САЩ, превърнал се в доносник срещу компанията, в която работи. Бързоизкачващият се в йерархията служител в индустриалния гигант "Арчър Даниелс Мидлънд" - Марк Уитакър (Мат Деймън) внезапно се превръща в доносник. Той представя пред ФБР компанията, в която работи, като въвлечена в мултинационална конспирация за фиксиране на цени, като си мисли, че по този начин ще го възприемат като герой на общността и ще получи повишение.

Но преди да се случи всичко това, на ФБР им трябват доказателства. Уитакър с радост се съгласява да се превърне в информатор, опасан с жици и с диктофон в куфарчето си, като по този начин сам започва да възприема себе си като таен агент. За съжаление, Уитакър се оказва абсолютно непостоянен, променя сметките си, обезсърчава подпомагащите го агенти, застрашава да провали целия случай.

Кастинг

Режисьор: Стивън Содърбърг
В ролите: Франк Уелкър, Мат Деймън, Мелани Лински, Скот Бакула, Лукас Карол, Еди Джемисън, Ръсти Шуимър, Крейг Шейнак, Ан Кюсак
Сценарист: Скот Бърнс
Продуценти: Хауърд Браунстайн, Кърт Айкенуолд
Музика: Марвин Хамлиш
По книгата на: Кърт Айкенуолд
Оператор: Стивън Содърбърг
Copyright © 2024 Dir.bg.