Несломим

Invictus

- 9.8/10

За филма

В разпространение от: 11.12.2009
Премиера в България: 26.02.2010
Производител: Warner Bros. Pictures
Разпространител: Александра Филмс
Награди и номинации: 2 номинации за Оскар 2010 г. (Морган Фрийман и Мат Деймън)
3 номинации за Златен глобус 2010 г.
Номинация от Японската академия 2011 г. (за най-добър чуждестранен филм)
Номинация за Сезар 2011 г. (за най-добър чуждестранен филм)
Номинация за Давид ди Донатело 2010 г. (за най-добър чуждестранен филм)

По книгата "Playing the Enemy: Nelson Mandela and the Game that Made a Nation" (2008 г.) на английския журналист и писател Джон Карлин.

Режисьорът Клинт Истууд за пореден път се заема с истинска история, чиято световна премиера е насрочена за разгара на кинонаградите.

Поредна изключително въздействаща творба на Клинт Истууд по истинската вдъхновяващата история на Нелсън Мандела (Морган Фрийман) и неговите опити да обедини нацията в труден момент.

Мандела се обръща за помощ към капитана на южноафриканския отбор по ръгби (Мат Деймън). Новоизбраният държавен глава е наясно, че неговия народ остава както икономически разединен, така и заради расовата сегрегация.

Мандела вярва, че би могъл да обедини хората чрез универсалния език на спорта. И може би именно затова, той залага на многократно побеждавания отбор по ръгби, който изненадващо за целия свят, през 1995 г., стига до мач за световната купа. И този мач е на път да направи невъзможното възможно...

Кастинг

Режисьор: Клинт Истууд
В ролите: Морган Фрийман, Мат Деймън, Скот Истууд, Ленгли Къркууд, Джулиън Джоунс, Маргърит Уийтли, Бони Хена, Аджоа Андох
Сценарист: Антъни Пекъм
Продуцент: Клинт Истууд
Музика: Кайл Истууд, Майкъл Стивънс
По книгата на: Джон Карлин
Оператор: Том Стърн
Copyright © 2024 Dir.bg.