Чистката

The Purge

САЩ, Франция | 2013г | 82 минути | Трилър , Фентъзи , Хорър | Официален сайт
- 10/10

За филма

В разпространение от: 31.05.2013
Премиера на DVD: 21.10.2013
Производител: Universal Pictures, Platinum Dunes, Blumhouse Productions, Why Not Productions
Разпространител DVD: А Плюс Филмс
Награди и номинации: Номинация за Сатурн 2014 г. - най-добър хорър
Номинация за наградите на MTV 2014 г. (Итън Хоук - за най-страховито изпълнение)

Майкъл Бей продуцира оригиналния и провокативен психотрилър ”Чистката”, в който главните роли са поверени на номинирания за ”Оскар” Итън Хоук и актрисата от ”300” Лина Хийди.

Сюжетът на филма се фокусира върху семейството на обикновения Джеймс Сандин, което - след една необмислена стъпка - попада в центъра на опасна и непредсказуема ситуация.

В недалечното бъдеще Америка е раздирана от престъпления, а затворите са препълнени. Веднъж на всяка година, в рамките на 12 часа, правителството на практика спира да действа и всички видове криминални дейности, включително и убийствата, биват легализирани. Никой не може да се обади на полицията, а болниците спират да работят... В рамките на една вечер обществото се самоуправлява и прочиства - без мисълта за наказание и без никакви последици.

Именно в такава вечер семейството на Джеймс Сандин се превръща в мишена на мистериозни престъпници, които успяват да влязат в оградения квартал, в който живеят мирните граждани. Без да може да разчита на чужда помощ, Джеймс отчаяно се опитва да попречи на престъпниците да влязат в къщата му и прави всичко възможно за да опази семейството си.

Кастинг

Режисьор: Джеймс ДеМонако
В ролите: Итън Хоук, Лина Хийди, Макс Бъркхолдър, Аделейд Кейн, Едуин Ходж, Рис Уейкфилд, Тони Олър, Ариджа Барайкис, Том И
Сценарист: Джеймс ДеМонако
Продуценти: Майкъл Бей, Джейсън Блъм
Музика: Нейтън Уайтхед
Оператор: Жак Жуфре
Copyright © 2024 Dir.bg.