Игрите на глада: Възпламеняване

The Hunger Games: Catching Fire

- 10/10

За филма

В разпространение от: 22.11.2013
Премиера в България: 22.11.2013
Производител: Lions Gate Films
Разпространител: Форум Филм България

По романа на Сюзан Колинс "Възпламеняване" (2009 г.).

Катнис Евърдийн и Пийта Меларк се завръщат у дома, след като побеждават в 74-те Игри на глада. Победата означава да напуснат семействата и най-близките си приятели, за да поемат на „Турнето на победителя” през всички окръзи в Панем.

По време на обиколката Катнис усеща, че искрата на нейното неподчинение е възпламенила недоволството в няколко окръга, където се надига бунт. Въпреки това Капитолът продължава да държи гнева под контрол, тъй като Президентът Сноу вече е започнал подготовката на 75-те юбилейни Игри на глада. Провеждани на всеки 25 години, с неочакваните си правила те заплашват да променят Панем завинаги.

Новият гейммейкър на 75-те юбилейни Игри на глада е Плутарх Хевънсбий, в чиято роля ще видим Филип Сеймор Хофман. Младата актриса Джена Малоун е в ролята на Джоана Мейсън, момичето-победител в Игрите на глада от Окръг 7. На двадесет и няколко години героинята на Джена е една от най-младите участнички в 75-те юбилейни Игри на глада, но заради своите психологически умения е и една от най-опасните състезателки.

Привлекателният Сам Клафлин („Снежанка и ловецът“, „Карибски пирати: В непознати води“) се превъплъщава в ролята на Финик - интелигентният и харизматичен представител на Окръг 4, който едва 14-годишен печели Игрите на глада. Третият нов персонаж е Бийти, дан от Окръг 3, получил прякора „Волтс“. Ролята му е поверена на Джефри Райт („Казино роял“).

Кастинг

Режисьор: Франсис Лорънс
В ролите: Джефри Райт, Стенли Тучи, Доналд Съдърланд, Уди Харелсън, Елизабет Банкс, Бруно Гън, Е. Роджър Мичъл, Мария Хауел, Стефани Лий Шлън, Сам Клафлин, Аманда Плъмър, Лин Коен, Филип Сиймор Хофман, Лени Кравиц, Джош Хъчерсън, Джена Малоун, Дженифър Лорънс, Лиъм Хемсуърт, Мита Голдинг, Алан Ричсън
Сценаристи: Майкъл Арнд, Саймън Бофой
Продуценти: Нина Джейкъбсън, Джон Килик
Музика: Джеймс Нютън Хауърд
По книгата на: Сюзан Колинс
Оператор: Джо Уилемс
Copyright © 2024 Dir.bg.