Лудия Макс: Пътят на яростта

Mad Max: Fury Road

Австралия, САЩ | 2015г | 120 минути | 3D , 4DX , IMAX , Екшън , Приключенски , Трилър | Официален сайт
- 8.5/10

За филма

В разпространение от: 13.05.2015
Премиера в България: 15.05.2015
Производител: Village Roadshow Pictures, Kennedy Miller Productions, RatPac-Dune Entertainment, Warner Bros.
Разпространител: Александра филмс
Награди и номинации: 6 награди и 4 номинации за Оскар 2016 г.
2 номинации за Златен глобус 2016 г.
7 номинации от Британската академия 2016 г.
8 награди и 3 номинации от Австралийския филмов институт 2016 г.
Множество награди и номинации от асоциации на филмовите критици

Австралийският режисьор Джордж Милър продължава концепцията на "Лудия Макс" (1979), 36 години след излизането на първия филм, в който ролята на Макс бе изпълнена от Мел Гибсън.

Апокалиптична картина от най-затънтените крайчета на планетата, в застинал пустинен пейзаж, където хуманноста е преломена и почти всеки е обсебен от борбата за елементарните нужди на живота. В този свят има двама, които не са примирени и могат да възстановят реда.

Единият е Макс Рокатански (Том Харди) - човек на действието и на малкото думи, търсещ душевен баланс след загубата на своята жена и дете насред целия хаос. Другата е Император Фюриоса (Шарлийз Терон) - жена на действието и жена, която вярва, че нейният пък към оцеляването е да пресече пустинята обратно към родината на своето детство.

Преследван от бурното си минало, Макс вярва, че единственият начин да оцелее е да броди сам по изпепелените земи. Въпреки това пътят му се пресича с група бегълци - те са в бойната машина на елитния командир Фюриоса и препускат през пустошта в търсене на спасение от тираничния Джо Безсмъртни (Хю Кийз-Бърн в ролята на Immortan Joe).

Ограбен и разярен, Джо Безсмъртни събира всичките си воини в безжалостно преследване на бегълците, превърнало се в шеметна война. Лудия Макс е последната им надежда.

Снимките са осъществени през юли-ноември 2006 г. в САЩ и Тайланд.

Свързани новини

Дейв Батиста с поредна злодейска роля в римейк на "Шотландски боец" Еди Редмейн с главна роля в сценарния дебют на Джоан Роулинг Том Харди се извинява на режисьора на „Лудия Макс” Джордж Милър Джордж Милър ще режисира „Човек от стомана 2”? Номинациите за Златен глобус 2016 Кратък списък на борещите се за „Оскар” за спец. ефекти Обявиха номинациите за наградите БАФТА "Завръщането" и "Марсианецът" - най-добри филми на "Златен глобус" 2016 Джордж Милър няма да снима повече филми за Лудия Макс "Завръщането" води с 12 номинации за Оскар Раздадоха наградите ”Изборът на критиците” Професионални награди: "Спотлайт" с признанието на актьорската колегия Гилдията на художествените директори: наградите за сценография Джордж Милър оглавява журито на 69-ия Международен филмов фестивал в Кан Професионални награди: Иняриту с признанието на режисьорската колегия Шарлийз Терон в „Бързи и ярoстни 8” ? Награди БАФТА 2016 Тръгват снимките на „Лигата на справедливостта” Връчиха Оскарите, списък на наградените "Café Society" на Уди Алън ще открие фестивала в Кан Чанинг Тейтъм в римейк на "Плясък" Топ филмите на 21 век: "Мълхоланд драйв" води Започнаха снимките по филма за Фуриоза Никълъс Хоулт и Ема Стоун във "Фаворитката" Кой е филмът "на всички времена" Шарлийз Терон и в третия „Лудия Макс” Шарлийз Терон специален гост на фестивала в Сан Франсиско Тилда Суинтън си партнира с Идрис Елба в новия филм на Джордж Милър Джордж Милър подготвя две продължения на „Лудия Макс“ Продължението на „Лудия Макс“ ще разказва за командир Ярост

Кастинг

Режисьор: Джордж Милър
В ролите: Том Харди, Шарлийз Терон, Зоуи Кравиц, Никълъс Хоулт, Роузи Хънтингтън-Уайтли, Райли Киоу, Нейтън Джоунс, Джош Хелман, Мегън Гейл, Хю Кийз-Бърн
Сценаристи: Джордж Милър, Брендан Маккарти, Ник Латурис
Продуцент: Джордж Милър
Музика: Junkie XL
Оператор: Джон Сийл
Copyright © 2024 Dir.bg.