Двама под небето

Two Under the Sky

България | 1962г | 88 минути | Драма , Романтичен | Официален сайт
- 7.5/10

За филма

В разпространение от: 19.03.1962
Премиера в България: 19.03.1962
Производител: Студия за игрални филми „Бояна“
Разпространител: Българска кинематография

(черно-бял)

Разказ за двама влюбени, които търсят своето място под слънцето. Той е фантазьор, който гледа повърхностно на живота, тя е силна натура, здраво стъпила на земята.

Това е историята на Стефан и Таня (Апостол Карамитев и Виолета Донева) и тяхната борба да оцелеят в провинциалния град. Двамата пристигат в миньорско селище и се регистрират в общежитието като женена двойка. Таня обаче признава на управителя, че Стефан е в развод, но все още има съпруга, а двамата са избягали от скандала.

Стефо започва работа в мината, а Таня го чака, без да има какво да прави. Пристига майка й (Донка Шаралиева). Разочарован от това, че семейството на Таня не го приема, той се е напил и когато се прибира, започва скандал. Налага се да го задържат...

Обиденият Стефан напуска мината, разделя се с Таня и започва работа като келнер в кръчмата. Скоро получава развод и се опитва да накара Таня да дойде с него в родния му град. Тя обаче не иска да остави новите си приятели и стабилната работа, която си е осигурила.

Стефан си тръгва сам, но в последния момент скача от автобуса...

Прожекция във филмотечно кино Одеон: 10.09.2018 г.

Кастинг

Режисьор: Борислав Шаралиев
В ролите: Апостол Карамитев, Виолета Донева, Донка Шаралиева, Стойчо Мазгалов, Наум Шопов, Георги Калоянчев, Стоянка Мутафова, Мирослава Стоянова, Климент Денчев, Стефан Гъдуларов
Сценарист: Анжел Вагенщайн
Музика: Лазар Николов
Оператор: Тодор Стоянов
Copyright © 2024 Dir.bg.