Две жени

Two Women

Франция, Латвия, Великобритания, Русия | 2014г | 98 минути | Драма | Официален сайт
- 0/10

За филма

В разпространение от: 23.11.2014
Производител: Rezo Films

Екранизация по пиесата „Месец на село” на големия руски писател Иван Тургенев, действието на филма на Вера Глаголева се развива в продължение на няколко дни през втората половина на ХIХ век в имението на богатия земевладелец Аркадий Ислаев и съпругата му Наталия Петровна.

В имението са отседнали и Михаил Ракитин – приятел на семейството, който от доста време изпитва силни чувства към Наталия Петровна, и Алексей Беляев, наскоро пристигналият учител на сина й Коля, в когото тя се влюбва неусетно. Но в него се влюбва и осиновената дъщеря на Ислаев – Вера, и между двете възниква неразрешимо съперничество.


„Живеем в свят без морални принципи, в който се намират много съветници: лъскави списания, социални мрежи, телевизията. Всички те са готови да ни дадат рецепти за поведение във всякакви ситуации и така изместват важни нравствени критерии като откровеност, съвест, чест. От първия до последния кадър този филм е пропит с атмосферата на живота в типичното аристократично семейство. На този фон се развива напрегнатият сюжет, който постепенно оплита всички обитатели на имението. Страст, любов, ревност и предателство – това са само част от емоциите, които бързо излизат извън контрол и заплашват да унищожат всичко по пътя си. Всички бариери на морал и етика...”
Вера Глаголева

Кастинг

Режисьор: Вера Глаголева
В ролите: Никита Волков, Анна Астраханцева, Анна Леванова, Сергей Юшкевич, Силви Тестю, Александър Балуев, Рейф Файнс, Лариса Малеваная, Бернд Мос
Сценаристи: Иван Тургенев, Светлана Грудович
Copyright © 2024 Dir.bg.