Анджелина Джоли ще продуцира анимационен филм за талибаните

14.08.2015 г.
Анджелина Джоли ще продуцира анимационен филм за талибанитеДжоли ще е изпълнителен продуцент на анимационния филм "The Breadwinner", който ще разкаже за Афганистан в периода на управление на талибаните. В основата на лентата ще залегне едноименният детски роман (2000 г.) на канадската писателка Дебора Елис.

Очаква се лентата да излезе по кината през 2017 година, съобщи Дедлайн. "Jolie Pas Productions" на Джоли ще си партнира с ирландското студио "Cartoon Saloon", което стои зад номинираните за Оскар анимации "Тайната на Келската книга" (2009 г., корежисьор Nora Twomey) и "Song of the Sea" (2014).

В центъра на сюжета е историята на 11-годишното афганистанско момиче Парвана, което е принудено да се представя за момче, за да изхранва семейството си, след като баща му е арестуван от табиланите.

"Милиони млади момичета като Парвана помагат на семействата си, за да оцелеят в трудните условия. Тази история трябва да напомни за тях. Развълнувана съм от възможността да работя с талантливи художници, които ще разкажат за богатството, красотата и силата на афганистанската култура" - отбелязва Анджелина Джоли.

Режисьор на филма ще е ирландката Нора Туми. Все още не са избрани актьорите, които да озвучат героите в анимационния филм.
Copyright © 2024 Dir.bg.