(Uggie), съобщав..."/> Кино

От рак на простатата почина териерът Уги

14.08.2015 г.
От рак на простатата почина териерът УгиОт рак на простатата е починал носителят на кучешкия "Оскар" териерът Уги (Uggie), съобщават Дейли мирър, CNN и други медии. Симпатичното животно, което участваше във филма "Артистът", е било приспано на 13-годишна възраст в Лос Анджелес, за да не страда допълнително от коварната болест.

Уги стана световно известен с участието си в немия френски филм, спечелил 5 Оскара през 2012 година. Но той блесна и в блокбастъра "Вода за слонове" както и в телевизионни реклами. Специалистите твърдят, че Уги значително е повишил престижа на кучетата-актьори в Холивуд.

Джак ръсел териерът бе собственост на Омар фон Мюлер, популярен треньор на животни, който навремето спасил кучето от изпращане в приют. Той каза, че решението за приспиването на даровития му домашен любимец било взето много трудно. "Всички си мислят, че аз съм велик дресьор, сподели Фон Мюлер. Грешат, просто Уги беше велико куче!"

През 2012 година излязоха от печат в САЩ , Великобритания и Франция мемоарите на талантливото четириного: "Уги, моята история". От нея става видно, че приживе териерът е бил голям фен на пилешкото и на хот дога.
Copyright © 2024 Dir.bg.