Емил Хърш ще лежи в затвора 15 дни

18.08.2015 г.
Емил Хърш ще лежи в затвора 15 дниИзвестният 30-годишен американски актьор Емил Хърш, носител на награда за най-добър актьор през 2007 г. (за непоказвания у нас на кино "Сред дивата природа") и на още 5 награди и 21 номинации, се призна за виновен вчера пред съда за това, че е хванал за гушата служителката на студио Paramount, 32-годишната  Даниел Бернфелд. Красивата брюнетка е вицепрезидент на "Парамаунт" по дигиталните развлечения.

Случката се е разиграла на 25 януари т.г. в нощен клуб Tao в Парк сити след караница на филмовия фестивал Сънданс. Според делото, интоксикираният Хърш се е доближил до Бернфелд към 3:15 ч. сутринта и я е сграбчил, след което я е хванал за гушата и я е проснал на пода, хвърляйки я през маса. След това е скочил върху нея и отново я е стиснал за врата.

В средата на февруари неговият адвокат Робърт Офър заяви, че "Емил е употребил през въпросната вечер огромно количество алкохол и няма никакъв спомен за случилото се". Скоро след като бе обвинен, Хърш постъпи в рехабилитационна клиника.

В понеделник Хърш каза на съда, че няма никакво извинение за поведението си, което определи като "погрешно" и "безразсъдно". Той освен това поднесе извинение на Бернфелд, която каза в прочетена от нейно име декларация, че Хърш заслужава по-строго наказание за действията си и че е мислела, че ще умре онзи ден.

Звездата избегна максималното наказание от 5 г. затвор, но ще изкара там ефективно 15 дни, ще плати глоба в размер на 4 750 долара и ще отработи 50 часа общественополезен труд, съобщава агенция AP, цитирана от Варайъти.

Емил Хърш е познат на българската кинопублика от филми като "Дивата Айрис" (2001), "Императорски клуб" (2002), "Alpha Dog" (2006), "Speed Racer" (2008), "Милк" (2008), "Диваци" (2012), "Последният оцелял" (2013).
Copyright © 2024 Dir.bg.