Животът на Джейн Остин пренесен на голям екран

20.08.2015 г.
Животът на Джейн Остин пренесен на голям екранЖивотът на Джейн Остин ще бъде драматизиран от още един филм. Става дума за „Джейн край морето” („Jane by the Sea”), чийто сценарий е по едноименния роман на тъмнокожата авторка Каролин В. Мъри, живееща в Лос Анджелес. Романът е първи за нея и излезе съвсем наскоро - на 28 юли 2015.

Романтичната комедия ще ни покаже важните връзки в живота на Остин и как те са се отразили в творчеството й, като филмът ще съдържа сцени от живота на английската писателка и от основните й романи.

В момента самата Мъри пише сценария по книгата си. Правата за адаптирането й са на Voltage Pictures.

Предишният филм, посветен на живота на обичаната английска писателка, беше „Да бъдеш Джейн Остин” с участието на Ан Хатауей, но има скромен успех. Далеч по-успешни са екранизациите на нейни романи - като "Гордост и предразсъдъци", донесъл на Кийра Найтли номинация за Оскар, Ема Томпсън взе Оскар за номинирания за още 6 оскара "Разум и чувства" с Кейт Уинслет, Джони Лий Милър игра в "Менсфилд парк", Гуинет Полтроу се изяви с главна роля в "Emma" (1996)... Звездата от сериала "Game of Thrones" Лина Хийди ще се изяви догодина в "Гoрдост и предразсъдъци и зомбита".
Copyright © 2024 Dir.bg.