Дъщерята на Мерил Стрийп в тв драма на Amazon

12.09.2015 г.
Дъщерята на Мерил Стрийп в тв драма на Amazon29-годишната актриса Грейс Гъмър ("Водачът", сериалите "Нюзрум" и "Зловеща семейна история") може би ще се превъплъти в образа на покойната сценаристка, писателка, журналистка, режисьорка, продуцентка, драматург и блогър Нора Ефрон.

Телевизионният филм е на Amazon Studios и Sony Pictures Television и се нарича "The Good Girls Revolt" ("Бунтът на добрите момичета") по книгата на американската журналистка Лин Пович, публикувана през 2013 г.

Ефрон почина през 2012 г. на 71 г. Те стои зад филмови хитове като "Когато Хари срещна Сали", "Безсъници в Сиатъл", "Майкъл", "Имате поща", "Джули и Джулия" и други.

На Гъмър няма да й се налага да прави проучвания за ролята си - тя ще може да получи информация директно от майка си Мерил Стрийп, която е била близка приятелка с Ефрон. Стрийп е бременна с дъщеря си Грейс, когато през 1986 г. се снима във филма "Горещо сърце" по едноименната книга и сценарий на Нора Ефрон. С течение на годините двете изграждат стабилно приятелство.

Информацията за включванвето на Грейс Гъмър в каста изтече за таблоида "Дейли Нюз" от член на екипа. Към момента от Амазон нямат официален коментар. Гъмър обаче, която е известна и с театралната си роля на Бродуей в пиесата на Том Стопард “Аркадия”, би била много подходящ избор.

Сюжетът на лентата е за личния и служебен живот на работещите в печатно издание в края на 60-те години на 20 век. В книгата на Пович, чието пълно наименование е "The Good Girls Revolt: How the Women of Newsweek Sued their Bosses and Changed the Workplace", се разказва как младите жени в списание "Нюзуик" се сблъскват със сегрегация по пол и мъжката офис култура, водеща до сексуални стереотипи и дискриминация. На 16 март 1970 г. - в деня, в който излиза водеща статия за новото феминистко движение "Бунтът на момичетата" - 46 служителки на списанието завеждат дело срещу работодателя си за дискриминация при наемане и служебно израстване. И Пович, и Ефрон започват кариерите си на същото място.

Автор на сценария е Дейна Калво, която е и един от изпълнителните продуценти. Филмът ще бъде готов през 2016 г.
Copyright © 2024 Dir.bg.