Последните два "Дивергенти" с нови заглавия

12.09.2015 г.
Последните два Третият и четвъртият филм от поредицата „Дивергенти” се сдобиха с нови заглавия, съобщи в четвъртък MTV.com. Къв тази информация сайтът добави и логата на заключителните две глави на киноисторията, които може да видите по-долу.

Досегашното им наименование бе “The Divеrgent Series: Allegiant — Part 1” и “The Divеrgent Series: Allegiant — Part 2” ("Предани - част 1" и "Предани - част 2"). Когато обаче стигнат в киносалоните, двата филма ще имат съвсем нови брандове.

Когато в "Дивергенти 2: Бунтовници" за последно видяхме Трис (Шейлин Удли) и Фор (Тио Джемс), истината за техния свят бе разкрита за тях: те са част от експеримент за прикриването на постапокалиптичната Земя, в която живеят, но биха могли да напуснат стената, заобикаляща руините на Чикаго, по всяко време. Само появата на дивергенти - на хора като Трис, притежаващи множество различни личностни качества, - истината е станала възможна. И точно оттук на 18 март 2016 г. поема преименуваният “The Divergent Series: Allegiant("Предани") - забележете липсата на думите "част 1": Трис и Фор се отправят отвъд стената, за да разберат какво има в останалата част на света. Снимките на този филм с мото "Break the Boundaries of Your World" ("Разбий границите на своя свят") текат в момента в Атланта, Джорджия с участието на дълъг списък от известни имена.

След това, на 24 март 2017 г., цялата поредица достига до експлозивен финал с “The Divergent Series: Ascendant("Господстващи").

И двете нови ленти са по бестселъра на 27-годишната американска писателка Вероника Рот - "Прeдани", публикуван през 2013 г. и преведен миналата година в България от софийското издателство "Егмонт". Киноверсията обаче развива историята по начин, по който можем само да гадаем; от MTV.com спекулират само с два меки спойлера - че Трис извършва няколко гаднярски неща и че Фор не се разбира твърде добре с родителите си. В очакване сме на всевъзможни действия от страна на Трис и Фор, както и на саркастичен цинизъм от страна на безстрашния Питър (Майлс Телър).

Мотото на четвъртия филм - "Ascendant" - е особено интересно: “The End Is Never What You Expect” ("Краят никога не е това, което сте очаквали"). Както феновете на трилогията книги знаят, нещата не завършват много добре за един от главните герои... Но дали сюжетът ще се промени, докато видим финала на екрана? Или това е един тийзър за нечитателите, който да останат изненадани от шокиращия край?

И двата филма са под германския режисьорско-операторски тандем Роберт Швентке - Флориан Балхаус, като ще бъдат записани и в триизмерен формат. Българската дистрибуция се променя: ако първите два филма бяха разпространени от bTV Studios, то вторите два са при конкурентите им от Кино Нова / BS Films.

Вижте логото на "Allegiant" и логото на "Ascendant".
Copyright © 2024 Dir.bg.