Силвестър Сталоун: „България е мястото!“

11.10.2015 г.
Силвестър Сталоун: „България е мястото!“Холивудски звезди рекламират България в клип

Актьорите Силвестър Сталоун, Джейсън Стейтъм, Салма Хайек, Антонио Бандерас и Ейдриън Броуди участват в новия рекламен клип на България, озаглавен "Bulgaria is the Place to Be" - вижте го!

„България е мястото!“ - казва Силвестър Сталоун в клипа. Той заедно с още пет световни кинозвезди са героите, които не само препоръчват страната, а показват личното си отношение към нея като място, което трябва да се види и усети. Те застават с името и лицето си, за да разкажат за своите преживявания в България и да призоват всички свои фенове да я посетят.

Клипът бе представен днес от министъра на туризма Николина Ангелкова. Във видеото участва още номинираната за Оскар и носителка на "Еми" иранска актриса Шохрех Агдашлу, живееща в Лос Анджелес ("Къща от пясък и мъгла"), както и английският кинодеец Том Кърк, живеещ в София, продуцентите Алън Сийгъл ("Код: Олимп") и Лес Уелдън ("Непобедимите 3").

„Работим по този клип близо 10 месеца и мога да кажа, че това е сред най-добрите примери за публично-частно партньорство. Видеото е продукт на „Nu Boyana Film Studios“, които предоставиха кадрите, за да се случи клипът. За неговото създаване не са инвестирани държавни средства. С този клип променяме начина, по който искаме да се възприема и промотира страната ни“, подчерта Ангелкова.
Тя и изпълнителният директор на "Ню Бояна" Ярив Лернер подписаха Споразумение за партньорство, по силата на което всички права се прехвърлят на Министерството на туризма и видеото може да бъде използвано безвъзмездно за популяризиране на възможностите за туризъм.

Клипът показва и тясната връзка между туризма и киното, с което се надяваме да привлечем още по-голямо внимание към България - посочи Ангелкова. Според нея, примерите в световен мащаб са красноречиви: туристите в Англия са нараснали с около 50% след излъчването на поредицата за Хари Потър. В Тайланд са отчели ръст от около 22% след премиерата на „Плажът“ с Леонардо ДиКаприо, а Хърватска се позиционира като кино дестинация след снимките на шестте сезона на тв сериала „Game of Thrones“. „Киноиндустрията може да ни помогне да преодолеем и сезонността в туризма“, допълни министърът. "Съвместно с Министерството на икономиката стартираме създаването на работна група, която да разработи и предложи стимули за насърчаване на киноиндустрията“, допълни тя.

Новият клип ще се излъчва и по време на представянето на българската номинация за Оскар в Лос Анжделес на филма "Съдилището". Така не само ще бъде подпомогната българската кандидатура, но на световния филмов елит ще бъдат представени големите възможности, които България предлага за реализация на продукции.

Ярив Лернер подчерта колко е важно да се използва по най-добрия начин фактът, че толкова филмови звезди идват да снимат в България. Според него, това фокусира вниманието към страната ни и я прави много по-популярна и желана дестинация. Той обърна внимание, че киноиндустрията носи много косвени ползи на държавата - като ръст на посещенията в хотелите и заведенията за хранене, разкриване на нови работни места и други. „Харесва ни да снимаме филми в България. Когато в една страна пристигат световни знаменитости, това е едно много добра реклама за нея”, заяви още той.
Copyright © 2024 Dir.bg.