Династията на..."/> Кино

Хенри Кавил и Люк Евънс си партнират в „Пясъчен замък”

13.10.2015 г.
Хенри Кавил и Люк Евънс си партнират в „Пясъчен замък”Звездата от тв сериала „Династията на Тюдорите” Хенри Кавил и Люк Евънс от кинопоредицата „Бързи и яростни” се присъединиха към Никълъс Хоулт за снимките на "Sand Castle" („Пясъчен замък”) - драма за войната в Ирак през около 2003 г.

Историята представя американски взвод, който се опитва да защити малкото иракско селце Бакуба. Евънс е в ролята на командира на взвода сержант Бейкър, а Хоулт се превъплъщава в един от най-дейните войници от специалните сили – Мат Окър.

Режисьор на филма с британски каст е бразилецът Фернандо Коимбра, режисирал преди две години фестивалния хит „Вълк пред вратата” ("O Lobo atrás da Porta"), отличен в Сан Себастиан, Хавана, Йерусалим и Маями, и спечелил 7 бразилски филмови награди. Сценарият е на новака в писането Крис Роуснър, който лично е бил картечар в района Сунитски триъгълник в централен Ирак. Роуснър е бивш асистент на продуцента Марк Гордън.

Очаква се снимките на „Пясъчен замък” да започнат на 2 ноември, а разпространителят за САЩ "Voltage Pictures" ще представи филма на започващото идния месец търговско изложение American Film Market. Продуценти са Марк Гордън (президент и на Американската продуцентска гилдия) и Джъстин Напи от "Treehouse Pictures".
Copyright © 2024 Dir.bg.