Първи трейлър на дългоочакваната екранизация "Warcraft: Началото"

07.11.2015 г.
Първи трейлър на дългоочакваната екранизация Първият трейлър на една от най-дългоочакваните екранизации в последните години е вече факт - от вчера. Кадрите от "Warcraft: Началото" екзалтираха феновете, които предричат, че филмът ще постави началото на кинолегенда!

Вижте трейлъра (02:07 мин., със субтитри на български език).

Видеото въвежда главните герои във фантастичен свят: човека Андуин Лотар (в ролята - Травис Фимел, познат от тв сериала "Викингите") и орка Оргрим Думхамър (в ролята - Тоби Кебел, "Истинска кръв"). Когато светът на орките е на път да бъде унищожен, те са принудени да потърсят нов дом в земите на хората. Отваря се портал между двата свята и едната армия е заплашена от разгром, а другата – от изтребление. Двама герои от воюващите страни тръгват на мисия да спасят семействата, народите и земите си.

След многогодишно чакане, кадрите от филма предизвикаха фурор в онлайн пространството. С близо 4 милиона гледания в YouTube и над 150 000 споделяния във Facebook, трейлърът за минути обиколи света.

44-годишният английски режисьор Дънкан Джоунс споделя вълнението си от еуфорията: „Забавно е да гледаш как фенове на играта гледат кадрите и намират детайли, с които са запознати от години“. Той обяснява дългия период на подготовка на филма с желанието си да създаде свят, който ще се хареса не само на любителите на играта, но и на всички киномани.

"Warcraft: Началото" е в българските киносалони на 3D и IMAX 3D на 10 юни 2016 г., едновременно с американското разпространение и малко след премиерата й в Европа в края на месец май.

В момента лентата е на етап постпродукция. Снимките й са осъществени в студиата на "Canadian Motion Picture Park Studios" в град Бърнаби, Канада, а постпродукцията се прави във Ванкувър.

===

Още за филма:

Legendary Pictures и Universal Pictures представят приключенски епос за сблъсък на два свята по мотиви от глобалния феномен (компютърната игра) на Blizzard Entertainment.

Мирната територия Азерот е на ръба на война, когато цивилизацията й е изправена пред страховит набег на завоеватели: воини-орки бягат от загиващия си дом, опитвайки се да колонизират нов. Отваря се портал, който свързва двата свята, и едната армия е заплашена от разгром, а другата – от изтребление.

Биещи се на противникови страни, двама герои са устремени един срещу друг в сблъсък, който ще реши съдбата на семействата, народите и земите им. Така започва зрелищната сага за власт и саможертва, в която войната има много лица и всеки се бие в името на нещо.

Режисьор е синът на британския рокпевец Дейвид Боуи от първия му брак - Дънкан Джоунс („Moon“ 2009 г., „Първичен код“), сценаристи са американецът Чарлз Лийвит и Дънкан Джоунс - по сюжет и образи, създадени от американския гейм-дизайнер Крис Мецън (игрите на Близард - "Warcraft", "Diablo" и "StarCraft"), ролите се изпълняват от Травис Фимел, Пола Патън, Бен Фостър, Бен Шнецър, Доминик Купър, Тоби Кебел, Робърт Казински и Даниел Ву.

Филмът е продукция на Legendary Pictures, Blizzard Entertainment и Atlas Entertainment.
Copyright © 2024 Dir.bg.