Абигейл Брезлин в телевизионен мюзикъл по „Мръсни танци

10.12.2015 г.
Абигейл Брезлин в телевизионен мюзикъл по „Мръсни танци”Любимият на поколения романтичен и музикален филм от 80-те „Мръсни танци” ще бъде трансформиран в 3-часов телевизионен мюзикъл с участието на 19-годишната Абигейл Брезлин ("Маги", "Кит Китридж: Едно американско момиче", "Zombieland"). Очаква се номинираната за „Оскар” актриса (за "Мис Слънчице", когато бе още на 10 години) да изиграе главната роля в него, което ще рече, че ще наследи Дженифър Грей в нея.

Кой ще бъде телевизионният Патрик Суейзи, избран от ABC, предстои да разберем. Работата по проекта продължава вече от известно време насам, а кастингът е стартирал преди година и за мъжката роля има списък от кандидати.

За сценария е поканена Джесика Шарцър (написала 8 епизода от тв сериала на Fox „Зловеща семейна история” и един от изпълнителните му продуценти), а на режисьорското място ще седне австралиецът Уейн Блеър (снимания в България "Септември в Шираз").

Изпълнителни продуценти ще са Алисън Шиърмър, която през 2004 г. написа мюзикъл по „Мръсни танци” за театралната сцена и Елинор Бъргстийн, която е авторка на сценария за филма от 1987 г.

Римейк на оригиналния филм бе замислен през 2011 г. с оригиналния му хореограф Кени Ортега, но проектът не се осъществи.
Copyright © 2024 Dir.bg.