Сам Тейлър-Джонсън с нов проект

16.12.2015 г.
Сам Тейлър-Джонсън с нов проектБританската режисьорка Сам Тейлър-Джонсън избра следващия си режисьорски проект от престижния Черен списък* на ежегодните незаснети сценарии на Холивуд, който през 2015-а наброява 81 заглавия.

Заглавието е „Чапакуидик” („Chappaquiddick”) (на 40-то поредно място от списъка) и е написано от Тейлър Алън и Андрю Лоуган. В него се разказва за това, което „наистина се е случило” със сенатор Тед Кенеди през 1969 г.

Както е известно, най-малкият брат от легендарното семейство Кенеди - Едуард, наричан още Тед, през 1962 година става най-младият (на 30 г.) сенатор. При инцидента на 18 юли 1969 г., наричан Chappaquiddick incident, управляваният от него автомобил изхвърча от мост и пада в залива. Случката е на малкия остров Чапакуидик в щата Масачузетс, свързан с по-големия остров и популярен курорт Мартас Винярд. Според показанията на самия Кенеди, той успява да изплува, напуска мястото и не съобщава за случилото се в продължение на девет часа. 28-годишната му спътничка Мери Джо Копекни, специалист по политически кампании, се удавя или задушава вътре в колата. На другия ден машината и тялото на Копекни са намерени от водолази. Кенеди се признава за виновен, че е напуснал мястото на катастрофата, и получава условна присъда от два месеца.

Мери Джо Копекни


Тед Кенеди на 1 август 1967 г.


Инцидентът се превръща в национален скандал и принуждава сенатора да се откаже от кандидатура за президент през 1972 и 1976 г. Кенеди все пак се кандидатира за президент през 1980 г., но губи от Джими Картър. Умира на 77 години през 2009 г.

От Апекс ентъртейнмънт са решили да финансират проекта. Това ще бъде първият филм на Сам Тейлър-Джонсън след „Петдесет нюанса сиво”, който донесе 570 млн. долара по цял свят.
_______

* The Black List обобщава харесваните, но незаснети сценарии чрез гласуване от страна на служители на филмови компании. Тази година списъкът се съставя за 11-ти пореден път. Първоначално бутиков, броят на анкетираните служители вече е 250.

В Черния списък тази година са влезли 81 заглавия. Списъкът включва името на сценариста, описание на проекта в 1-2 изречения, агенция на сценариста, име на агента, мениджъри, продуценти и финансираща структура. По брой на подадените за тях гласове заглавията са подредени, както следва:

(44) BUBBLES by Isaac Adamson
Бебе-шимпанзе е осиновено от поп звездата Майкъл Джаксън. По-късно шимпанзето Бъбълс разказва своята история - подробности от живота в обкръжението на Краля на попа и скандалите, съсипали живота на звездата, довели и до пускането на шимпанзето на свобода.

(40) STRONGER by John Pollono, Scott Silver
(37) THE LIBERTINE by Ben Kopit
(37) ROCKET by Jeffrey Gelber, Ryan Belenzon
(34) CRATER by John J. Griffin
(31) MISS SLOANE by Jonathan “Jonny” Perera
(28) TRUE FAN by John Whittington
(26) PALE BLUE DOT by Brian C Brown, Elliot DiGuisseppi
(25) REAGAN by Mike Rosolio
(21) BUMP by Ori Guendelman, Rob McClelland
(21) ELI by David Chirchirillo

и други.

(11) CHAPPAQUIDDICK by Taylor Allen, Andrew Logan
A historically factual look at what really happened when Ted Kennedy drove off the road into a Martha’s Vineyard bay with Mary Jo Kopechne in the car.
MANAGEMENT: DMG Entertainment
MANAGER: Chris Fenton
PRODUCER: Apex Entertainment
FINANCIER: Apex Entertainment
Copyright © 2024 Dir.bg.