Скринингите на Завръщането и Омразната осморка - извор на колосално пиратство

22.12.2015 г.
Скринингите на Завръщането и Омразната осморка - извор на колосално пиратствоДвете заглавия изтекоха към пиратски сайтове, след като скрининг материалите бяха изпратени на гласуващите за различни награди. Информацията бе съобщена от германската IT-агенция за копирайт разузнаване "Excipio", цитирана от Варайъти.

И двата филма са предвидени за премиера в САЩ за първия ден на Коледа.

Пиратите плячкосват най-бързо филма с Леонардо ДиКаприо "Завръщането", като са привлекли вече 739 580 IP-адреса, свалили филма през последните 24 часа. "Омразната осморка" на Куентин Тарантино е привлякъл 569 153 IP-адреса, а "Крийд: Сърце на шампион", който вече е по кината, завършва Топ 3 на откраднатите от най-популярните торенти заглавия с 499 082 адреса за изминалото денонощие.

Това се превръща във второ голямо препятствие за Тарантино, след като сценарият на филма му също изтече онлайн в началото на 2014 г. и той дори се бе отказал изцяло от проекта си. Сега сме свидетели на втори опит за убийството на филма.

Сред другите претенденти за Оскари, станали достъпни онлайн по нелегален начин, са "Джой" с Дженифър Лорънс, "Стив Джобс" с Майкъл Фасбендър, "Карол" с Кейт Бланшет, "Стая" с Бри Ларсън, "Легенда" с Том Харди, "В сърцето на морето"  с Крис Хемсуърт и "Бруклин" със Сърша Ронан.

Една от пиратските групи зад кражбите е идентифицирана - това е Hive-CM8. След като са пуснали "Омразната осморка" онлайн, Hive-CM8 са декларирали: "Имаме DVD скринър от 1 до 40. Ще ги опраскаме един след друг! Започнахме с най-горещото заглавие за годината, следват останалите".

Явлението стана обичайно за пиратските среди по време на сезона на Оскарите със скрининга на филмите, които биват гледани с цел гласуване за номиниране ("скринъри"). Самата Елън ДеДженерис, която води церемонията по награждаването миналата година, бе идентифицирана във връзка с изтичането на скринъра на "Тайният живот на Уолтър Мити" с Бен Стилър, Шон Пен и Кристен Уиг. Пиратското копие, наводнило пиратските мрежи през януари 2014 г., имаше воден знак с името "Елън ДеДженерис"!

Неотдавна и "Непобедимите 3" със Силвестър Сталоун изтече онлайн три седмици преди кинопремиерата си, като удари силно по неговия бокс офис потенциал.

След като сезон 5 на сериала "Game of Thrones" стана достъпен в интернет през изминалото лято - от кинокритик, разполагащ със съответното DVD, - HBO премина към политиката "streaming-only" (само чрез стрийминг) по отношение на предварителните рецензии, след като преди това години наред изпращаше по пощата DVD-та до критици и журналисти.
Copyright © 2024 Dir.bg.