Марк Уолбърг и Дуейн Джонсън на съд

22.12.2015 г.
Марк Уолбърг и Дуейн Джонсън на съдДвама от най-яките мъжаги в Холивуд – Марк Уолбърг и Дуейн Джонсън, които са и изпълнителни продуценти на телевизионния спортен сериал за американски футбол "Ballers" („Топкаджии”), който тръгна през юни 2015 г. и догодина навлиза във втори сезон, - са дадени под съд за авторски права заедно с дистрибутора HBO, съобщи Deadline преди 4 дни.

Двамата заедно със създателя и главен сценарист на поредицата - Стивън Левинсън (копродуцент на кинофилма „Антураж”) отговарят във федерален съд по обвинения, че са откраднали идеята на име „Извън сезона” („Off Season”) на сценаристите Евърет Сайлъс и Шери Литълтън. Уолбърг получил сценария, трейлъра и сторилайна (разработката) на сериала през 2007 г. с надеждата сценаристите да се съгласят той да участва в него заедно с Джонсън.

Когато Сайлъс и Литълтън научили, че въпреки одобрената им идея те няма да получат кредит в надписите „по идея на”, се отказали.

Предстои да видим отговора на двамата актьори и продуценти. Засега няма информация за исканото обезщетение, неустойки и специални вреди, което дуото сценаристи иска. От HBO обаче официално коментираха, че "делото е безсмислено и без стойност".

Главната роля в "Топкаджии" се играе от Дуейн Джонсън.
Copyright © 2024 Dir.bg.