“Това е Бонд на новото хилядолетие…” - Рик Юне

“Това е Бонд на новото хилядолетие…” - Рик ЮнеПреди да бъде избран за злодейската роля на Зао, Рик Юне е участвал в други два филма. Щом научил, че е избран за ролята на Зао веднага усетил, че това е голям шанс. Сега, когато филмът е готов, той не може да бъде по-доволен от резултата.“Това е Бонд на новото хилядолетие”, казва Рик Юне. “Всичко е осъвременено, от зрелищните екшън епизоди до взаимоотношенията между героите. Всички елементи отразяват промените в света през последните години. Духът на Бонд отново присъства– само е станал малко по-умен от някои от нещата, правени досега”

“Това е едва третия ми филм”, казва Юне, “и аз вече имах късмета да работя с някои от най-добрите в киноиндустрията. Холи Бери е просто изключителна жена, като човек и като актриса. Тя е най-голямата професионалистка и най-щедрата личност, с която съм имал щастието да работя”. Юне бил невероятно впечатлен и от умението на Броснън да влезе в кожата на Бонд. “При снимането на началния епизод, аз трябваше да обезоръжа Пиърс”, разказва Рик Юне. “Но просто не можех да хвана ръката му. Силата и скоростта му са смайващи. Аз тренирам от малко дете [Юне е бил избран в олимпийските демонстрации по таекуондо, когато е бил на 19], но не можех да го удържа. В един момент направо ме тръшна. Боричкането с Пиърс беше като спречкване с  Бонд”.

Във филма лицето на Зао е ужасно обезобразено от предизвикана от Бонд експлозия. Това и последвалата “реконструкция” на Зао принуждавало актьора да прекарва дълги часове на гримьорския стол. “Героят ми преминава през смайващи физически трансформации”, разказва Юне, “По-голямата част от лицето ми се възпали и това беше едно от най-болезнените изживявания в живота ми. При почти всяка сцена кожата ми или лъщеше, или пламваше в ярко червено. Освен това бях напълно обезкосмен. За първи път работех по този начин и не се чувствах много удобно, но съм благодарен за всичко, което ми се случи”

След колежа, Юне работил известно време в инвестиционна банка, преди да стане модел и да се заеме с актьорство. “В състояние съм да сравня това, което правя като актьор с това, което бях като търговец”, казва той. “Като търговец, поемах ежедневно рискове, базирани на собствената ми преценка. В актьорството, също рискувам много, но не знам какво ще излезе”.

“Още преди да се родя”, казва той, “Джеймс Бонд вече е съществувал и се е справял отлично. Ако позволявах на тази мисъл да се задържи в съзнанието ми, цялата ми концентрация щеше да отиде на кино. Филмите с Джеймс Бонд, които гледах като дете, са една от причините да обичам киното.”
Copyright © 2024 Dir.bg.