Ще има ли трети филм "Досиетата Х"

30.01.2016 г.
Ще има ли трети филм След като написа и продуцира два пълнометражни филма - "Досиетата Х" (1998) и "Дoсиетата Х: Искам да повярвам" (2008), като и режисира втория, създателят на оригиналната телевизионна поредица (1993 - 2002 г.) Крис Картър е написал проект и за трети филм. Това той сподели още в средата на този месец, по време на представянето на новото "събитие в 6 епизода" (условния "сезон X" на тв поредицата) в рамките на Зимния "прес тур" на асоциацията на телевизионните критици TCA. Форумът се проведе в Пасадена, Калифорния, в продължение на две седмици в хотел Langham Huntington.

В презентацията, освен Картър, участваха актьорите Дейвид Духовни, Джилиан Андерсън и Джоуел Макхейл. Всичко започна, когато Андерсън просто запита аудиторията "Как ви се струва моята секс сцена?", но нещата се изместиха към общото планиране. Първоначалната идея за 8 епизода е намалена на 6 заради програминга на телевизия Fox - Картър заяви, че очаква от Фокс да дойдат и да му кажат "Искаме повече от същото!"Той отбеляза, че в момента няма разговори за спин-оф.

Най-интересното е, че връщането на нещата в телевизия не е бил първи избор за Крис Картър. Той обясни, че е написал трети филм за кино, преди да се случи съживяването на проекта в телевизия. "Седнах и мислих по въпроса, но имаше толкова приказки за трети филм, че седнах и го написах - просто исках да разбера докъде може да стигнат нещата. Телевизионната идея се появи някак от нищото... затова накарах жена ми да прочете третия филм и тя каза: май това не става за телевизия! Бях написал и разни други работи и според нея всичко това приличаше повече на едно проучване".



Вчера Крис Картър коментира пред изданието Eonline предстоящия финал на новата тв серия от 6 епизода. На въпрос дали Досиетата ще се завърнат и по-нататък, Картър коментира така: "Няма гаранция за това. Сюжетът с Мълдър и Скъли се развива, като спираме на ръба на една голяма скала..." Отсъства окончателен край за героите и те остават живи в съзнанието ни.

Духовни също сподели за изданието, че се е научил да не казва "никога" на този етап. Но дали финалният епизод на минисерията има подходящ край? - "Ами, и да, и не", отговаря Духовни. - "Никога няма подходящ край, ако не си умрял. Все още не мисля, че умирам, макар че нека да изчакаме и да видим. Понякога нещата се пренаписват", пошегува се той.

През лятото миналата година, тогава непрочелата още окончателния сценарий Джилиан Андерсън каза: "Чувам, че има добро начало, затова се надявам, че и ще свърши добре. Но въпросителният знак е толкова голям..."

Шефът на "Fox" Гари Нюман наскоро съобщи за пресата, че тв мрежата е готова за още епизоди. "Най-голямата спънка пред Дoсиетата Х е разписанието на Дейвид и Джилиан, донякъде и това на Крис. Джилиан е обвързана с други проекти в момента, а Дейвид винаги е зает, но пък в нощта след премиерата си казахме, че много ни се иска да го направим отново! Ние сме на линия, стига да можем да съгласуваме разписанията си" - каза той по време на същия прес тур на TCA.

Крис Картър: "Имам ли идея за трети филм? - Да! Държа ли връзка с някого от филмовия отдел? - Изненадващо, да! Но това все още е далеч от това да кажем, че със сигурност ще има трети кинофилм".

"Фокс са в състояние и са свободни да направят това, което пожелаят. Надявам се, че ако има още тв епизоди, да ги направят с Дейвид и Джилиан - и че Дейвид и Джилиан искат да ги направят с тях.



Ще има ли още "Досиетата Х"? Това зависи от това, дали искате да повярвате (в продължаването) - завършва Eonline, реферирайки към заглавието на втория филм.

Крис Картър
Copyright © 2024 Dir.bg.