Промувоар" (Promouvoir) извоюва забрана за ..."/> Кино

Промувоар извоюва забрана за кинопоказ на „Антихрист

05.02.2016 г.
Промувоар извоюва забрана за кинопоказ на „Антихрист”Френската консервативна католическа асоциация "Промувоар" (Promouvoir) извоюва забрана за кинопоказ на „Антихрист” (2009) на Ларс фон Триер. Административният съд в Париж е взел решение, което подлежи на обжалване, за изземване на визата за показ на филма заради „сцени с много насилие” и „истински секс”.

През последните месеци Промувоар заведе няколко такива иска срещу заглавия като „Любов” на Гаспар Ное, "Baise-moi" („Целувай ме”, 2000) на Виржини Деспант, „Петдесет нюанса сиво” и „Нимфоманка” на фон Триер. През декември м. г. заради техен иск работната виза за показ на носителя на Златна палма в Кан '2013 и номиниран за Златен глобус '2014 "La vie d'Adèle" („Синият е най-топлият цвят”) беше отнета.

Френският филмов съвет заяви в отговор: „Изумени сме, че съдиите са оспорили решение на културния министър и на класификационната комисията и че репресивна и екстремистка организация като Промувоар ще решава какво може и не може да бъде гледано във Франция.”
Copyright © 2024 Dir.bg.