(на снимката) е на път да се сдоби..."/> Кино

Наддават до 6-цифрена сума за разказ на Джилиан Флин

13.02.2016 г.
Наддават до 6-цифрена сума за разказ на Джилиан Флин44-годишната авторка на "Не казвай сбогом" Джилиан Флин (на снимката) е на път да се сдобие с поредна 6-цифрена сума, след като студиа като Universal Pictures, Paramount и TriStar започнаха яростно наддаване по правата за екранизация на нейния разказ "The Grownup", публикуван преди месеци. Той се появи първо под заглавието “What Do You Do?” в антологията "Разбойници" (юни 2014 г.) на Джордж Р. Р. Мартин, а през 2015 г. бе публикуван самостоятелно с новото си заглавие от Crown Publishing Group.

По всичко изглежда, че Universal Pictures ще получат сделката заради предварителната си договореност с продуцента Майкъл Де Лука ("Петдесет нюанса сиво", "Капитан Филипс"). Телевизионната сценаристка Натали Крински ("Клюкарката", "Анатомията на Грей") е привлечена да адаптира историята към сценарий, а продуценти ще бъдат Де Лука и самата Джилиан Флин.

Това ще е първи голям проект на писателката, след като "Не казвай сбогом" се превърна в хит. 6-цифрените суми навярно ще станат 7-цифрени, след като се добави сценарий и продуцентски хонорари.

Разказът е трилър с интригуваща женска героиня - фалшив психиатър, която се опитва да помогне на красива, богата и много нещастна друга жена. Последната смята, че във викторианската й къща има зли духове, а първата трябва да ги изгони оттам. Бързо става ясно, че нещата са извън нейния контрол...

Copyright © 2024 Dir.bg.