Warner Bros. продължава "Отряд самоубийци" догодина, привлича Ейър и за нов проект

04.03.2016 г.
Warner Bros. продължава В сряда изданието TheWrap бе първото, което съобщи за планирано продължение на "Отряд самоубийци"от Warner Bros. през 2017 година. Вчера стана известно, че от Creative Artists Agency (CAA) предлагат на студиата в Холивуд сценария за още един проект с режисьора Дейвид Ейър (на снимката) - “Bright” (блестящ, ярък), който ще бъде филм за ченгета с фентъзи елементи. Текстът е написан от Макс Ландис ("Хроники", "Ултра напушен агент", "Виктор Франкенщайн"), а според изнесена вътрешна информация най-вероятно Warner Bros. ще получат сделката.

“Bright” е един от 13-те проекта, одобрени за данъчен кредит от Калифорнийската филмова комисия, а CAA са посочили в искането си като бенефициент именно WB Studio Enterprises Inc. Щатът е одобрил филма за данъчен кредит на стойност 7.2 милиона долара - индикатор за значителния бюджет на лентата. Източник на изданието е съобщил, че тя е трябвало да се произведе от WB, но сделката е останала недовършена и това е накарало CAA да потърсят и други студиа. Не е отпаднала възможността в крайна сметка проектът все пак да се "приземи" в Уорнър. В неговия сюжет, орки и самодиви живеят сред хората, а действието се върти около нов герой, който е ченге - орк.

Дейвид Ейър се надява да се вмести в есенното разписание на WB, преди да бъде задействан заедно с Уил Смит за планираното продължение догодина на "Отряд самоубийци".

Смит вече се включи в снимките на „Странична красота” („Collateral Beauty”) на New Line, един от лейбълите на Уорнър Брос. Освен него, за “Bright” е привлечен и Джоуел Едгeртън ("Черна служба", "Великият Гетсби"), който освен това участва във фантастиката на Уорнър "Midnight Special" (2016).

От изданието The Playlist напомнят, че Дейвид Ейър познава отлично филмите за ченгета - сценариите на "Тренировъчен ден" и "S.W.A.T.- Специален отряд", режисурата на "Улични крале" и "Саботаж". По-любопитно е обаче, дали от Warner Bros. ще модифицират отново разписанието си за комиксовите филми по DC Comics след очевидното въодушевление от "Отряд самоубийци" - така например, дали няма да отменят "Киборг" за сметка на продължение на Отряда.

Премиерата на "Отряд самоубийци" в България е на 5 август.
Copyright © 2024 Dir.bg.