Розамунд Пайк с Крисчън Бейл в уестърн на Скот Купър

10.03.2016 г.
Розамунд Пайк с Крисчън Бейл в уестърн на Скот КупърАмериканският режисьор Скот Купър (45 г.), направил филми като "Лудо сърце" и "Черна служба", се захваща с четвъртия си проект - този път в уестърн жанра, озаглавен "Hostiles" ("Неприятели"). Сценарият също е негов и е основан на отлежал близо 30 години текст на покойния Доналд Стюарт, носител и на Оскар за историческата драма "Missing" ("Безследно изчезнал", 1982).

Продуцент на "Hostiles" е Купър заедно с Джон Лешнър и Кен Као, като последният ще финансира проекта през своята компания "Waypoint Entertainment".

В главната роля е английската актриса Розамунд Пайк, номинирана за Оскар за "Не казвай сбогом", а за неин екранен партньор е определен Крисчън Бейл, който наскоро бе номиниран за Оскар за поддържащата си роля в "Големият залог" ("The Big Short"). Бейл е носител на Оскар за спортната драма "Боецът", има и още една оскарова номинация - за криминалната драма "Американска схема".

В сюжета на приключенската драма, действието на която се развива в края на XIX век (през 1892 г.), на легендарен армейски капитан е заповядано да ескортира умиращ шейенски вожд и семейството му до земите на племето му. Пайк е в ролята на вдовица, предприела мъчително и опасно пътуване в равнините след убийството на семейството си. По думите на режисьора, "това е едно пътуване на примирението и приемането - през самото сърце на тъмнината".

Снимките започват през месец юли под ръководството на американския оператор Масанобу Такаянаги, емигрирал в САЩ от Япония през 1996 г. и известен със "Спотлайт", "Черна служба", "Наръчник на оптимиста" и други.
Copyright © 2024 Dir.bg.