Иск срещу режисьора Райън Джонсън за комисиона около Star Wars VIII

19.03.2016 г.
Иск срещу режисьора Райън Джонсън за комисиона около Star Wars VIIIБившият агент на 42-годишния Райън Джонсън (на снимката) - Брайън Драйфус - съди режисьора и сценарист на "Междузвездни войни: Епизод VIII" за нарушаване на договор: според ищеца, Джонсън му дължи 10% комисиона от своя Star Wars-чек. Информацията е на Варайъти.

Според съдебния иск, преди четири години - през 2012 г. - Драйфус е уредил среща между Джонсън и президента на "Lucasfilm" Катлийн Кенеди. В жалбата пише още, че по онова време Джонсън не е имал никакъв интерес от проекти с тази компания. Макар Драйфус да е бил уволнен от Джонсън през 2014 г., тоест една година преди режисьорът да поеме ангажимента си с Лукасфилм, бившият му агент твърди, че достъпът му до договори и преговори е бил прекратен. Драйфус иска от Джонсън комисиони и за други филми, като "Looper: Убиец във времето" (2012).

Продуцентът Рам Бъргман също е ответник по делото, като за него Драйфус счита, че "оркестрира голяма част от бизнес живота на Джонсън".

"Междузвездни войни: Епизод VIII" наскоро навлезе в производствена фаза (снимките текат от 15 февруари насам в Хърватска, Ирландия и Великобритания), премиерата му е предвидена за средата на декември следващата година. Бъргман остава продуцент и за "Star Wars: Episode IX", но режисьорът ще е друг - 39-годишният Колин Тревъроу.
Copyright © 2024 Dir.bg.