Оскар Айзък отново с Алекс Гарланд за "Анихилация"

31.03.2016 г.
Оскар Айзък отново с Алекс Гарланд за Една от историите за успех на независимото кино миналата година е научнофантастичният трилър на 46-годишния британец Алекс Гарланд - "Ex Machina: Бог от машината". Лентата се превърна не само в най-големия боксофис рекорд на американския дистрибутор "A24", не само изненадващо спечели и "Оскар (за визуални ефекти), но и събра талантите на три изгряващи звезди. Очаквано, режисьорът не загуби време и се обърна за подкрепа за следващия си филм - адаптация на романа на Джеф ВандърМиър "Анихилация" (2014 г.), който е първи от трилогията му "Съдърн Рийч".

По всичко изглежда, че Гарланд е намерил отклик у една от своите звезди от Ex Machina - Оскар Айзък (на снимката). За други четири водещи роли в новия филм са се включили още Натали Портман, Джина Родригес ("Златен глобус" за сериала "Непорочната Джейн"), Теса Томпсън и Дженифър Джейсън Лий (номинирана за Оскар за "Омразната осморка") - те ще играят жени, предприели опасна тайна експедиция, в която законите на природата не действат.

Самият автор на книгата вчера се похвали в Туитър, че Оскар Айзък се е присъединил към ансамбъла с думите "Very happy that Oscar Isaac is joining the cast of the movie version of my novel Annihilation!" Основният дамски квартет влиза в образите на антрополог, на топограф, на психолог (Лий) и на биолог (Портман), а Айзък ще играе покойния съпруг на биоложката, който се появява в ретроспективни кадри.

Снимките ще стартират скоро в Лондон.
Copyright © 2024 Dir.bg.