Нови герои и подробности за историята във втория трейлър на „Алиса“

31.03.2016 г.
Нови герои и подробности за историята във втория трейлър на „Алиса“Филмът е последният с участието на покойния Алън Рикман, който ще излезе на екран

Вторият пълен трейлър на „Алиса в Огледалния свят“ навлиза още по-дълбоко в историята и неволите, сполетели Алиса, Шапкаря и другите фантастични герои на Луис Карол и разкрива още от впечатляващия мащаб на новия филм.

Вижте трейлъра (със субтитри на български език).

Към вече познатите от „Алиса в страната на чудесата“ герои се присъединява Рис Ифънс в ролята на далеч по-консервативния баща на Шапкаря – Заник Хайтоп, който изисква и невъзможното от сина си.

Саша Барън Коен е Времето – магическо създание, седнало на черния си трон в един замък на безвремието. С една човешка и една механична ръка, той е пазителят на Хроносферата – светеща и постоянно въртяща се сфера, която стои в камерата на Великия часовник, който захранва цялото време. Извадена от часовника, Хроносферата позволява на своя приносител да прекосява Океаните на Времето към миналото, каквито кадри най-нетърпеливите вече могат да видят в новия трейлър.



Нов герой е и Уилкинс, дясната ръка на Времето, изигран от гласа на Мат Вогъл. Уилкинс поддържа всички часовници в замъка на Времето и конструира машина на времето, с която преследва Алиса през Океаните.

Режисьорът Джеймс Бобин използва цели 12 практически декора, построени в известните студиа „Шепъртън“ близо до Лондон. Най-големият декор е градът Уитценд, чието изграждане отнема 16 седмици до достигането на внушителните размери от 70х30 м. Декорът съдържа в себе си 13 сгради, включително магазинът за шапки Хайтоп, магазин за часовници, сладкарница, няколко къщи и замък. В снимките на филма са използвани близо 30 000 м „син екран“, като най-много е използван за Замъка на Времето и Камерата на Великия часовник на Времето, който е с приблизителни размери 30х40 м. Близо 900 000 литра вода са използвани за морската буря, чийто мащаб е загатнат в трейлъра.

Времето (Саша Барън Коен)


Филмът е изцяло ново приключение с незабравимите герои на Луис Карол с участието на Джони Деп, Ан Хатауей, Миа Вашиковска, Рис Ифънс, Хелена Бонъм Картър и Саша Барън Коен и озвучаващите актьори Алън Рикман, Стивън Фрай, Майкъл Шийн, Тимъти Спол.

Филмът е в българските кина на 3D, IMAX 3D и 4DX от 27 май.

* * * * * * *

Още за филма:

След огромния успех на „Алиса в страната на чудесата“ през 2010 г., щурите герои на Луис Карол се завръщат за следващото приключение на Алиса, Лудия шапкар, Белия заек, Чеширския котарак, всезнаещата гъсеница Абсолем, Червената и Бялата кралици и... Времето – получовек, получасовник.

След приключенията си в този филм, Алиса (Миа Вашиковска) прекарва годините си по море, следвайки примера на баща си. Завръщайки се в Лондон, тя намира магическо огледало и се завръща във фантастичния свят на своите приятели Белият заек (Майкъл Шийн), Абсолем (Алън Рикман), Чеширският котарак (Стивън Фрай) и Лудият шапкар (Джони Деп), който не е на себе си. Шапкарят е загубил своето Величие и Бялата кралица Мирана (Ан Хатауей) изпраща Алиса в търсене на Хроносферата, метален глобус в палата на Великия часовник, който контролира времето.

Връщайки се назад във времето, Алиса се натъква на приятели и врагове в различни етапи от живота им и се впуска в опасна надпревара с времето, за да спаси Шапкарят.

Ще видим отново Хелена Бонъм Картър в ролята на Червената кралица. Саша Барън Коен влиза в ролята на Времето, а Рис Ифънс ще изиграе далеч по-консервативния баща на Шапкарят – Заник Хайтоп.

P!nk вече записа кавър версия на култовата песен „White Rabbit”, която беше представена в нова телевизионна реклама на филма на провелите се на 15 февруари 2016 награди „Грами“.

P!nk ще композира и запише оригинална песен, която ще се появи във филма и в саундтрака към него, композиран от номинирания четири пъти за „Оскар“ Дани Елфман.
Copyright © 2024 Dir.bg.