Лили Уачовски с първо появяване пред публика на наградите на GLAAD

03.04.2016 г.
Лили Уачовски с първо появяване пред публика на наградите на GLAADРежисьорката, чиято сестра Лана също осъществи своя преход от мъж в жена през 2008 г., дойде в подкрепа на нейния Нетфликс-сериал "Sense8". Лили посети вчера в Бевърли Хилс медийните награди на GLAAD - "Съюза на гейовете и лесбийките срещу клеветата", които се организират за 16-и път.

Уачовски предизвика сензация на червения килим, който всъщност беше син, когато влезе в хотел Бенърли Хилс веднага след актрисата Патриша Аркет и още преди сестра й Лана да бе пристигнала, съобщава The Wrap. Лили и Лана никога не са били привърженици на машината за публичност, заобикаляща творческата им дейност, но този път Уачовски смело застана пред камерите, за да говори за сериала на сестра си.

Анди Уачовски, сърежисьор на "Матрицата", излезе с отворено писмо на 8 март т.г., след като британският таблоид Дейли Мейл надуши възможната промяна. "Да си транссексуален не е лесно", написа Уачовски, който оттогава е Лили. - "Светът е открито враждебен към теб, това е суровата реалност. Аз съм късметлия - имам подкрепата на семейството си и средствата, за да си позволя лекари и терапевти - това ми даде шанс да преживея този процес. Транссексуалните без подкрепа, средства и привилегии нямат този лукс и мнозина не оцеляват".

И двете режисьорки са известни със своята неприязън към светския живот, а Лана (с рождено име Лорънс) избра подобен форум като Лили, за да разкаже своята история - приемайки награда от кампания за човешки права през 2012 г. и описвайки  в смела реч своя път към прехода.

“Sense8” е във втори сезон от миналия август и в момента се снима на различни локации в света. Драмата, в която участват Дарил Хана и англичанинът Навийн Андрюз (сериала "Изгубени"), ще излезе на бял свят в началото на 2017 г.
Copyright © 2024 Dir.bg.