"Междузвездни войни: Силата се пробужда" на DVD и Blu-ray

20.04.2016 г.
Мащабното фентъзи приключение "Междузвездни войни: Силата се пробужда" ще се появи на 3 май в България на DVD и Blu-ray, съобщиха от дистрибутора "А Плюс Филмс". Изданието може да бъде поръчано предварително още сега през онлайн магазина Оzоnе.bg.

Дискът обаче няма да влючва субтитри на български език, тъй като Walt Disney Pictures не възнамеряват да локализират филма за нашия регион!

Обяснения за това обстоятелство не са известни. Произведението на режисьора, сценарист и продуцент Дж. Дж. Ейбръмс направи рекорд в родния боксофис, като към момента гони 4 милиона и 50 000 лв от продажба на билети (и постигна рекордните 9 дни за границата от 2 милиона - още на втория уикенд през декември), а "Варайъти" отбеляза България през февруари като една от 18-те територии в света с най-силен премиерен уикенд, коментирайки самия председател на "Walt Disney" Алън Хорн в изявлението му за "историческия момент за Лукасфилм и Дисни". Епосът отсъства и като пиратирана версия в торентите, която да е субтитрирана на български.

Филмът, получил 5 номинации за Оскар 2016 г. - за монтаж, музика, звуков монтаж, звуков мишунг и визуални ефекти - се продава за 19.95 лв при безплатна доставка.
Copyright © 2024 Dir.bg.