Боксова драма с Де Ниро добавена към официалната селекция на Кан

04.05.2016 г.
Боксова драма с Де Ниро добавена към официалната селекция на КанВчера стана известно, че кинофестивалът в Кан е включил в официалната си селекция спортния филм "Hands of Stone" ("Ръце от камък"). По този начин, Робърт Де Ниро се завръща на престижното събитие (11 - 22 май), тъй като световната премиера на лентата като част от специалните прожекции има за цел да отдаде почит към големия американски актьор.

Звездата от "Разяреният бик", който бе и президент на журито в Кан през 2011 г., се завръща на ринга с историята на панамската боксова легенда Роберто Дуран, в чиято роля е венесуелският актьор Едгар Рамирес. Де Ниро влиза в образа на легендарния му мениджър и треньор Рей Арсел, извел Дуран до световния му успех през 1970-те и 80-те, в това число до легендарните боеве срещу Шугар Рей Ленард (изигран от музикалната звезда Ъшър Реймънд).

Де Ниро ще посети Кан за премиерата на 16 май, понеделник, в Grand Theatre Lumière на фестивалния дворец и ще бъде придружен от венесуелския режисьор Джонатан Якубович, Рамирес и кубинската актриса Ана де Армас, която играе ролята на съпругата на Дуран - Фелисидад Иглесиас "La Fula".

Де Ниро съобщи: "Вълнувам се да се завърна в Кан, особено с този филм, с който толкова се гордея! Филмът е възвисяващ, триумфален и добро време за зрителя - очаквам да видя приятелите си от целия киносвят, които да се присъединят към нас в това забавно събитие".

Водещи продуценти на филма са "Уайнстийн къмпани", които го пускат в САЩ на 26 август, след като придобиха правата също в Кан в 6 ч. сутринта на 14 май миналата година след денонощни преговори. Тяхното обещание бе да го прожектират поне на 2 000 екрана.

Харви Уайнстийн заяви: "Ръце от камък" е най-доброто от Де Ниро! Всеки, който познава Боб знае за неговата страст към бокса и огромното му усилие в този филм, поради което той стана така реалистичен и умен. От името на компанията, особено сме поласкани от факта, че Фестивалът тази година оказва такава чест на Боб със специална прожекция. Очаквам забавление и една фантастична нощ, в която да почетем един от великите мъже в нашата индустрия".

Робърт Де Ниро, който е носител на 2 Оскара и 5 номинации, играе в два филма, спечелили "Златна палма" в Кан - "Шофьор на такси" на Мартин Скорсезе през 1976 г. и "Мисията" на Роланд Джофи през 1986 г.

Венесуелската звезда Едгар Рамирес сподели в интервю за "ScreenDaily" през април: "За мен е голяма привилегия да получа възможността да направя портрет на такава една легенда. Това е най-прочутият латиноамерикански боксьор и един от най-големите, които спортът въобще познава. Дуран въплъщава идентичността на своята страна. Той успя да я обедини в най-трудния й момент - и това е едно от нещата, които изследваме във филма. Панама има криза на идентичността си поради своята история: от самото начало в нея са нахлували по-велики сили. Дуран е източник на гордост и трябва да сте в Панама, за да го усетите. В Европа и в Щатите боготворите атлетите, но тук нещата преминават отвъд спорта.

Това е Панамски филм, подкрепен с частно финансиране и от филмовата комисия. Около 15 000 души бяха ангажирани с производството му. The Weinstein Company го пуска в САЩ през август на 2 600 екрана, което е нещо огромно за латиноамерикански филм! Бих искал да се прожектира и тук догодина."
Copyright © 2024 Dir.bg.