Както съобщихме през декември..."/> Кино

Кристофър Нолан започна снимките на "Дюнкерк"

24.05.2016 г.
Кристофър Нолан започна снимките на Както съобщихме през декември, новият проект на Кристофър Нолан започна своята реализация. Вчера в град Дюнкерк във Франция започнаха снимките на военния екшън-трилър "Дюнкерк" (“Dunkirk”) на Warner Bros., посветен на операция „Динамо” през май - юни 1940 г. - масираната евакуация по море на 338 000 войници от английски, френски и белгийски части, блокирани от немските войски. Евакуацията се осъществява чрез набързо сглобени 800 британски лодки.

Сценарият е също на Нолан, филмът е копродукция САЩ - Великобритания - Франция и световната му премиера е на 19 юли 2017 г. във Франция и Белгия (два дена по-късно - в САЩ и може би и в България). В актьорския състав блестят имената на Том Харди, Марк Райлънс, Кенет Брана, Килиън Мърфи и Джеймс Д'Арси, а една от главните роли е поверена на неизвестния дебютант Фион Уайтхед. Във филма ще се състои и актьорският дебют на 22-годишния британски певец Хари Стайлс, известен от тв шоуто "X Factor" и образуваната чрез него поп група One Direction.

Продуцира отново Нолан заедно със съпругата си Ема Томас, която участва и в разработката на сюжета; продуцентският им и творчески тандем е популярен с филми като "Интерстелар", "Генезис" и трилогията "Черният рицар".

Изпълнителен продуцент е Джейк Майърс ("Завръщането", "Мисията невъзможна: Престъпна нация", "Интерстелар" и много други).

Зад камерата е роденият в Швейцария и обучен в Полша холандско-шведски оператор Хойт Ван Хойтема, който ще снима с комбинация от 65 мм IMAX и 65 мм филм за максимално качество на образа и въздействаща задълбоченост на възприемането. Освен "Интерстелар", два пъти номинираният от Британската академия 44-годишен Хойтема има опит като оператор на филми като "Спектър", "Дама, поп, асо, шпионин", "Боецът" и други.

След Франция, снимките на "Дюнкерк" продължават в Холандия, Великобритания и САЩ (Лос Анджелес).

В периода 9 - 23 май френският фотограф на свободна практика Пиер Воло публикува в своите профили във Фейсбук, Туитър и Инстаграм снимки на Кристофър Нолан в Дюнкерк, както и на снимачната площадка заедно с концептуални визии, които може да видите тук, тук и тук.
Copyright © 2024 Dir.bg.