Екипът от "Аполо 13" се събира отново

09.06.2016 г.
Екипът от Продуцентската компания "Skydance Media" на Дейвид Елисън е успяла да вдъхнови за нов проект създателите на култовия "Аполо 13" от 1995 г. - продуцента Брайън Грейзър, сценариста Уилям Бройлз и режисьора Рон Хауърд. Става въпрос за екранизация на романа в жанра спекулативна фантастика "Seveneves" ("Седемте Еви") на американския писател и дизайнер на игри Нийл Стивънсън, публикуван през май 2015 г.

С практическата реализация на амбициозната адаптация ще се заеме и "Imagine Entertainment" на Грейзър и Хауърд в лицето на самия Грейзър и на Ерика Хъгинс. От страна на "Skydance", освен Елисън, продуцент е и Дейна Голдбърг. Режисьор ще бъде Рон Хауърд.

Внушителната по обем книга на Стивънсън (880 страници) започва с надигащата се на Земята катастрофа: дъжд от остатъците на Луната, който прави планетата непригодна за живот. Страните се обединяват, за да изпратят хора в Космоса, които да продължат човешкия род.  От тези хора оцеляват само 8 жени, една от които е в менопауза, а от останалите 7 ("седемте Еви") в продължение на 5 000 години възникват 7 раси с над 3 милиарда души. Сега те ще поемат обратно към планетата, която е тяхна прародина.

"Skydance" работи основно с Paramount, но също така със Sony Pictures (трилър фантастиката "Life" през 2017 г., режисирана от Даниел Еспиноса и с участието на Райън Рейнолдс, Ребека Фъргюсън и Джейк Джиленхол) и с Warner Bros. (екшън фантастиката "Geostorm" на Дийн Девлин с Джерард Бътлър, Ед Харис и Анди Гарсия). На компанията тази година предстоят премиерите с Парамаунт на "Стар Трек: Отвъд" и на "Джак Ричър 2".

"Imagine Entertainment" пък наскоро се договориха с National Geographic Channel за първия игрален сериал на канала - "Genius". Антологичната драма за историята на най-великите иноватори в света ще излезе на екран догодина, като Рон Хауърд ще режисира първия епизод - за Алберт Айнщайн. На Хауърд предстои и премиерата на "Ад" през октомври т.г.

Сред скорошните изяви на сценариста Уилям Бройлз е създадената от него поредица "Six" за тв канала History.
Copyright © 2024 Dir.bg.