"Заклинанието 2" начело в щатския бокс-офис

12.06.2016 г.
Новият продукт на "New Line Cinema" - Заклинанието 2, разпространяван от Warner Bros. - събра солидните 39 милиона долара в откриващия си уикенд в САЩ, като надделя сериозно над други очаквани премиери там - като "Warcraft: Началото" и "Зрителна измама 2". Това показват вчерашните оценки, разпространени от Варайъти.

Вижте трейлъра.

Фентъзи екшънът на Universal Pictures - "Warcraft" постигна $27 млн на 3 400 екрана, а забавният трилър на Lionsgate взима $24 млн от 3 232 локации.

Само в петъчния премиерен ден, "Заклинанието 2" доминира в посещенията на кино с $16.4 млн, следван от "Warcraft: Началото" с 10.7 и на трето място - от "Зрителна измама 2" с 8.4.

Резултатите показват, че кинаджиите силно подкрепят франчайзи във второто им превъплъщение. През последните седмици анализаторите изразяваха загриженост за съдбата на продълженията, след разочароващото представяне на "Алиса в Огледалния свят" и "Костенурките нинджа: На светло".

"Заклинанието 2" тръгна в още 44 държави на около 9 800 екрана (в България - следващата седмица) и е лидер в 25 от тях, включително в цяла Южна Америка, Австралия и няколко азиатски пазара. Лентата отчита рекорд за всички времена за хорър жанра в страни като Австралия, Мексико и Бразилия.
Copyright © 2024 Dir.bg.