Рут Нега смята, че светът има нужда от емпатия и състрадание

04. 07. 2016
Рут Нега смята, че светът има нужда от емпатия и състраданиеРут Нега е новото име в Холивуд, което печели популярност в момента. Тя прикова вниманието към себе си на премиерата на „Обич“ („Loving”) в Кан през май и показа и друга част от таланта си в „Проповедникът“ на AMC. Младата етиопско-ирландска актриса споделя, че търси едно определено нещо, когато подбира ролите си:

„Най-важни са хората, с които работя – категорична е тя. – Обичам да работя с хора, които са преди всичко мили. Не бих искала да работя с някого, който ще ме манипулира.

Идеята, че трябва да се отнасяш към актьорите по определен начин, за да измъкнеш определен тип игра от тях, ме притеснява. В крайна сметка работата на актьора е да играе. И не е необходимо режисьорите да ни манипулират. Може да ти се наложи да страдаш заради изкуството си, може сам да поемеш отговорността за това и да си го наложиш.

Но аз работя най-добре, когато усещам, че под мен има една защитна мрежа от доброта. Филми като „Обич“ предизвикват емпатия и състрадание. Днес светът има огромна нужда и от двете.“
Copyright © 2020 Dir.bg.