Жан Рено и неговият интересен списък от филми

20.04.2002
Жан Рено и неговият интересен списък от филмиЖан Рено е един най-търсения френски актьор след участието си в комедията на Жан-Мари Поаре "Дошли от миналото", която е най-касовият филм в историята на френското кино, както и в продължението й, "Les Couloirs du Temps: Les Visiteurs 2" (1998, реж. Жан-Мари Поаре), който отново счупи рекордите. Той впечатли не по-малко и американските зрители с неотдавнашните си изпълнения в шпионския трилър на Брайън Де Палма "Невъзможна мисия" където партнира на Том Круз, романтичната комедия "Не умирай, Розана" с Мерседес Рюл и "Френска целувка" на Лорънс Каздън, с Мег Райън и Кевин Клайн. Ролята му в трилъра на Люк Бесон "Леон" с участието на Гари Олдман и Натали Портман му спечели овациите на критиката и публиката по целия свят. Заетият актьор наскоро завърши снимките на "Ronin", където негов партньор е Робърт Де Ниро, а режисьор - Джон Франкенхаймър.
Роден в Казабланка от родители испанци, Рено се стреми да осъществи мечтата си за актьорска кариера във Франция след като отбива военната си служба в Германия. Установявайки се да живее в Париж, той се присъединява към сценичния режисьор Дидие Фламан в една пътуваща театрална трупа, с която обикаля страната. Екранният му пробив идва с филма на Коста-Гаврас "Женско присъствие" през 1979 г., а блестящото му изпълнение в "Последната битка" на Люк Бесон му донася признанието на критиката и публиката. Рено продължава да си сътрудничи с Бесон в следващите му няколко филма, между които са "Метро" с Изабел Аджани и Кристоф Ламбер, "Голямото синьо" с Розана Аркет и спечелилия овациите на критиката трилър "Никита".
Сред другите му филми са "Ягуарът" на Франсис Вебер, "L'Operation Corned Beef" на Жан-Мари Поаре, "I Love You" (1986) на Марко Ферери, "Нашата история" на Бертран Блие.
Copyright © 2022 Dir.bg.